DÜNYA

Siyasilerden tepki: Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Surp Takavor Kilisesi'nin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynayan üç kişiye tepki gösterdi.
Sitede oku
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde trafiğe kapalı alanda dün akşam (11 Temmuz 2021) bir kalabalık oluştu. Surp Takavor Kilisesi'nin önündeki yaya yolunda bir grup müzik eşliğinde eğlendi. 
Bu sırada kalabalıktan 3 kişi, kilisenin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynadı.
Görüntüler sosyal medyada tepki çekerken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten bir açıklama geldi. "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır" diyen Çelik, şöyle devam etti:

Altun: ​Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir" dedi.

Kurtulmuş: Bu provokatif ve çirkin eylemi şiddetle kınıyorum​

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da kişisel Twitter hesabında olaya tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Bizim medeniyetimizde dini mekanlarda hakaret ve alay içeren davranışlara asla müsamaha edilmez. İnsanlığa ve kutsal değerlere saldırı niteliği taşıyan bu provokatif ve çirkin eylemi şiddetle kınıyorum. Hukukun gerekeni süratle yapacağına inancım tamdır" ifadesini kullandı.
Yorum yaz