DÜNYA

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslami değer ve kavramları istismar eden fırsatçılar dün olduğu gibi bugün de karşımızda

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dini duyguların istismar edilmesine karşı uyarılarda bulunarak "İslami değer ve kavramları istismar eden fırsatçılar dün olduğu gibi bugün de karşımızdadır" dedi.
Sitede oku
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu'da Altınordu Akyazı Uhud Camisi'nde irat ettiği hutbede, İslamiyet'in Medine'de güçlenerek yayılmasından münafıkların rahatsız olduğunu ve bu gelişmeyi önleyemedikleri için hayıflandıklarını söyledi.
Her geçen gün güçlerini kaybeden münafıkların, Müslümanların birliğine kasteden bozgunculuk faaliyetlerinden de geri durmadığını belirten Erbaş, şöyle devam etti:
Erbaş, henüz Peygamber hayattayken gerçekleşen bu hadisenin, din istismarının en bariz örneklerinden biri olduğunu anlatarak, "Tarih boyunca da birçok kişi ve grup dinin insanlar üzerindeki etkisinden faydalanarak çıkar elde etmekten, din istismarcılığı yapmaktan geri durmamıştır. İslami değer ve kavramları istismar eden fırsatçılar dün olduğu gibi bugün de karşımızdadır. Halbuki Peygamber Efendimizin uyarısı gayet açıktır, 'Dini dünyaya alet eden insan ne kötüdür. Arzu ve isteklerinin kendisini saptırdığı insan ne kötüdür" diye konuştu.
Beş yıl önce 15 Temmuz gecesi, muazzez değerlerin arkasına gizlenen FETÖ'nün hain darbe girişimine hep birlikte şahit olduklarını aktaran Erbaş, "İhanet şebekesi olan bu örgüt istiklal ve istikbalimizi hedef aldı. Vatanımıza, devletimize ve aziz milletimizin canına işbirlikçileriyle birlikte kastetti" ifadesini kullandı. Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bir daha böyle bir tabloyla karşılaşmamak için herkesin üzerine düşenin, güvenilir kaynaklardan öğrenecekleri sahih dini bilgiyle hayata yön vermek olduğunu vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:
Erbaş, geçmişten bugüne din, devlet, mülkü millet yolunda canından geçen aziz şehitlere ve dar-ı bekaya irtihal eden kahraman gazilere Allah'tan rahmet diledi.
Hutbenin ardından cuma namazını kıldıran Ali Erbaş, daha sonra aynı camide cenaze namazı kıldırdı.
 
Yorum yaz