DÜNYA

Erdoğan: Neymiş, gelince uçakları satacakmış, dünyayı tarifeli uçaklarla mı dolaşacaksın?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken "Neymiş gelince uçakları satacakmış. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden haberin yok. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın, neyle, tarifeli uçaklarla mı?" dedi.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
Sözlerine "İktidara geldiğimizde milletimiz ne istiyorsa onu yapacağız demiştik. Girdiğimiz her seçimde milletimize güvendik. Sırtını karanlık mahfillere dayayarak efelenenler sandıkta dersini aldı. Özellikle son 8 yıldır partimizin ve şahsımızın yaşadığı kesintisiz saldırı sürecinden milletimizden aldığımız güçle dimdik çıkmayı başardık" diye başlayan Erdoğan, fitilin ilk olarak Gezi Parkı eylemleriyle ateşlendiği görüşünü dile getirdi.
"Güya ağaç diyerek yola çıktılar. Sonra ülkemizin kalkınma projelerinin durdurulması talebine kadar götürdüler. Biz buradaki oyunu gördük. Kararlı duruş sergileyerek bu tuzağı bozduk" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'Daha sinsi yöntemlere yöneldiler, yeni hedef ekonomimizdi'

'Gezi olaylarındaki amaç neyse, ekonomimize yönelik saldırıların amacı da odur'

'Özellikle gençlerimize sesleniyorum, müsterih olun'

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde dünya genelinde yaşananlara değinerek "Gelişmiş ülkeler bu dönemde bocalarken biz uyguladığımız hızlı yönetimimizle herkesten ayrıştık. En az mağduriyet bu sürecin geride kalmasını sağladık. Önümüzdeki dönemde salgının küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelişmelere ve diğer hususlara bakarak milletimiz için ilave destek adımları atabiliriz. Özellikle gençlerimize sesleniyorum, müsterih olun. Bu ülkedeki hiçbir birey sahipsiz değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2023 hedefleriyle son bir asırdaki en güçlü yürüyüşünü gerçekleştirmektedir. Bu yürüyüşü mutlaka zaferle neticelendireceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

'2023 seçimleri çok önemli hale geldi'

2023 seçimlerinin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Değerli kardeşlerim, dünyanın siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olarak en güçlü ülkeleri arasına girmek için 2023 virajını kazasız, belasız dönmemiz gerekiyor. 2023 seçimleri çok önemli hale geldi. Karşımızdakiler de farkında, tüm güçleriyle hazırlanıyorlar" diye konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti:

'Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun?'

Erdoğan, "Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderinin bütünleştiği ifademiz, öyle sıradan bir siyasi argüman değil. Hakiki bir tespittir" dedi.
Açıklamasının son bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "İstikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz. Neler söylediğini görüyorsunuz. Neymiş gelince uçakları satacakmış. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden haberin yok. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın, neyle, tarifeli uçaklarla mı? Trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin. Sonra da ben 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağım' dersin. Atatürkçüsün ya" ifadesini kullandı.
Yorum yaz