MULTİMEDYA

ABD askerlerinin terk ettiği Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nün görüntüleri

NATO birliklerinin Afganistan'dan geri çekilme kararı kapsamında ABD, Afganistan'daki en büyük askeri üssü Bagram'ı boşalttı.
Sitede oku
Başkent Kabil'e 50 kilometre mesafede yer alan Bagram Hava Üssü'nün Afgan kuvvetlerine teslim edildiği belirtildi.
20 yıllık savaş sonrasında Taliban’la varılan anlaşma doğrultusunda ABD ordusu tarafından terk edilen Bagram Üssü'nden kareler, Sputnik'in galerisinde.
1 / 7
ABD askerlerinin terk ettikleri Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nün içinden bir kare. Bagram’ın yeni Afgan komutanı Asadullah Kohistani, 5 Temmuz’da Associated Press’e (AP) verdiği demeçte, ABD askerlerinden geriye on binlerce paket hazır gıda ve içecek kaldığını belirterek üste anahtarsız yüzlerce sivil ve zırhlı aracın kaldığını kaydetti
2 / 7
ABD birliklerinin üssü boşalttığının saatler sonra anlaşıldığını dile getiren Kohistani, "Amerikalıların üsten ayrıldığına ilişkin bazı söylentiler duyduk ve nihayet sabah 07.00 civarında Bagram’dan ayrıldıklarını doğruladık" ifadelerini kullandı.
3 / 7
Bagram Üssünü basına açan Afgan komutan Kohistani, Amerikan askerlerinin geride en az 3 milyon 500 bin adetlik envanter bıraktığını söyledi. Amerikan ordusu, ayrıca binlerce sivil araç ve yüzlerce zırhlı araç bıraktı.
4 / 7
Afgan komutan, Amerikan birliklerinin kendilerine, küçük silah ve cephanelik bıraktığını, ancak ağır silahları götürdüklerini söyledi. Ağır silahların mühimmatı ise, askerler ayrılmadan imha edildi.
5 / 7
ABD askerlerinin terk ettikleri Bagram Hava Üssü'nün içinden bir kare
6 / 7
ABD askerleri tarafından tamamen boşaltılan Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nün görünümü
7 / 7
Amerikan ordusu, Afganistan’daki savaşı ve lojistik destek faaliyetlerini Bagram üssünden yönetiyordu. Bu nedenle askerlerin üsten ayrılması ABD’nin Afganistan’a askeri müdahalesinin sona ermesini sembolize eden adım olarak değerlendiriliyor.
Yorum yaz