DÜNYA

Rus Vektor Merkezi: 3.4 milyon dozdan fazla EpiVakKorona aşısı üretildi

Rusya’daki Vektor Bilim Merkezi, ülkenin tescillenen ikinci koronavirüs aşısı olan EpiVakKorona’dan 3.4 milyon dozdan fazla üretildiğini, 3.1 milyon dozun dolaşıma girdiğini açıkladı.
Sitede oku
Vektor Bilim Merkezi’nden gazetecilere yapılan açıklamada, “Vektor ve sektördeki partnerleri, 3.4 milyon dozdan fazla aşı üretti. Sivil dolaşıma 3.1 milyon dozdan fazla aşı sokuldu, 2.4 milyondan fazla doz aşının depolardan sevkiyatı yapıldı” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamaya göre, gelecek haftanın başında 750 bin doz aşının daha sevkiyatı gerçekleşecek. Aşıya yönelik yüksek talebi karşılamak için merkezin partnerleri üretime devam ediyor.

‘1 milyondan fazla kişiye vuruldu’

Vektor Bilim Merkezi’nin Genel Müdürü Rinat Maksyutov, EpiVakKorona aşısıyla 1 milyondan fazla kişinin aşılandığını ve bu aşının kesinlikle güvenli olduğu, hiçbir önemli yan etkiye rastlanmadığını ifade etti.
Maksyutov, mesleği gereği sıklıkla virüsle temas halinde olan kişiler üzerindeki gözlemlerinin, bu aşınının virüsten koruduğunu gösterdiğini kaydetti.
Aşının geliştiricilerinin çocuklarının geçen yıl sonbaharda aşılandığını belirten Maksyutov, EpiVakKorona’nın 15-17 yaş üzerindeki kişiler üzerindeki klinik testlerin yakında başlayabileceğini söyledi.
Yorum yaz