DÜNYA

Erdoğan: CHP ve ittifak ortakları, Libya'dan Suriye'ye hiçbir meselede yerli ve milli duruş sergileyemediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın hükümetin dış politikasına yönelik eleştirilerini gündemine taşıyarak, "Suriye'de PYD'li teröristlere arka çıktılar, Doğu Akdeniz'de Rum kesiminin tezlerine sözcülük yaptılar. Libya'dan Suriye'ye hiçbir meselede yerli ve milli duruş sergileyemediler" dedi.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın hükümetin dış politikasına yönelik eleştirilerini gündemine taşıdı. 
Erdoğan, "Suriye'de PYD'li teröristlere arka çıktılar, Doğu Akdeniz'de Rum kesiminin tezlerine sözcülük yaptılar, Libya'da darbecilerin yanında saf tuttular, Arifiye'deki fabrikadan, Katarlı öğrencilere Libya'dan Suriye'ye hiçbir meselede yerli ve milli duruş sergileyemediler" dedi.
AK Parti ile muhalefet arasında vizyon farkı olduğunu belirten Erdoğan, "Muhalefet milletin karşısına temel atmama törenleriyle, musluk açılışlarıyla çıkarken biz toplam bedeli 2 milyar 600 milyon lirayı bulan eğitimden, ulaşıma, sağlığa pek çok yatırımı Sakarya'da hizmete sunduk" ifadesini kullandı.
Sakarya'da AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, AK Parti çatısı altında hayatını kaybeden yol ve dava arkadaşlarını anarak konuşmasına başladı. "AK Parti çatısı altında son 20 yıldır yürüttüğümüz bu mücadelede maalesef nice yol arkadaşımızı kaybettik. Geride hoş bir sada bırakarak bir muştu bir müjde gibi bu yolculuğu tamamlayan dava arkadaşlarıma Allah'tan rahmet dilerim" diyen Erdoğan, "Emanetlerini namusumuz bilip AK Parti sancaklarını daha da yüceltmeye, şehrimize ve ülkemize aşkla mücadele etmeye devam edeceğiz" yorumunda bulundu.
2021 Haziran ayı İhracat rakamlarının Türkiye'deki üretim kapasitesi ile özel sektördeki dinamizmi ortaya koyduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Aylık, çeyreklik ve 6 aylık bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık. Allah'ın izniyle bu gidişle yıl sonuna biz rekoru kıracağız" diye konuştu.
Muhalefete yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Biz plan proje yürütürken onlar sadece iftira ve yalan üretmenin derdindeler. Son 1,5 yıldır koronavirüs sürecinde yaşananlar dahi ülkemizin 2002'den beri kat ettiği mesafeyi göstermesi açısından yeterlidir. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'lilerin 'İsraf' diyerek 'Ne gerek var' diyerek sürekli eleştirdiği şehir hastaneleri salgınla mücadelenin adeta lokomotifliğini yaptı. Biz ülkemizi salgın musibetinden en az zararla çıkartmanın mücadelesini verirken onlar kısır siyasi hesaplarının peşinden gittiler" görüşünü dile getirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı'nın hükümete yönelik eleştirilerini gündemine alan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı veya ittifak ortaklarının millet ve memleket adına yaptıkları tek hayırlı hizmetleri oldu mu? Ülkemizin salgınla mücadelesine katkı yapacak tek adım attılar mı? Suriye'de PYD'li teröristlere arka çıktılar, Doğu Akdeniz'de Rum kesiminin tezlerine sözcülük yaptılar, Libya'da darbecilerin yanında saf tuttular, Arifiye'deki fabrikadan Katarlı öğrencilere, Libya'dan Suriye'ye hiçbir meselede yerli ve milli duruş sergileyemediler" değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan şöyle konuştu:
Yorum yaz