DÜNYA

Akşener'den Kanal İstanbul açıklaması: Sayın Erdoğan referandum yapsın

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kanal İstanbul tartışmalarına ilişkin "Bu kanalın İstanbulluya, Türkiye'ye faydası yok, işsizliğe, yoksulluğa bir faydası var. Milletin rızası var mı? Yok. İstanbulluya sorulmuş mu? Hayır. Hadi bakalım Sayın Erdoğan bir referandum yapsın" dedi.
Sitede oku
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk kanalında yayınlanan 'Enine Boyuna' programında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Akşener, 2 Temmuz 1993'te yaşanan Madımak faciası ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "28 yıl evvel üniversitede hocaydım. Bir gazetede haftalık yazı yazıyordum. 'Orada hepimiz birlikte yandık' başlıklı bir yazı yazmıştım. Keşke o hadiseler tekrarlanmaması için yeni nesillere anlatabilseydik. Müştereklerin çoğaltıldığı bir rejimdir demokrasi. Yıllarca böyle anlattım ben üniversitedeki derslerimde. Hakikaten kötü bir şeydi. Tekrarlanmamasını umut ediyorum, bu tür hadiselerin."
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasıyla ilgili Akşener, şunları söyledi: "Çok yalnız hissedeceğiz. İstanbul Sözleşmesi ister seküler, ister muhafazakar pek çok kadının kendisini güvence altında hissettiği kavram oldu. İstanbul Sözleşmesi'ni Sayın Erdoğan imzaladı, AK Parti imzaladı. Bütün kadınlar bu konuda iktidar partisinin ne kadar eleştirirsek eleştirelim övmekten geri durmadık. Bir grup adamın tırnak içinde adamın itirazıyla çıkıldı. Birçok kişi müracaat etti. Ben de müracaat ettim. Danıştay benim itirazımı reddetti ve karara bağladı. İstanbul Sözleşmesi'nden çıktığımız için kadınlar olarak kendimizi çok yalnız hissedeceğiz. Çok üzgünüm. Sosyolojik olarak daha şehirli daha seküler kadınların meselesi değil, bütün kadınların meselesi bu."

'Hukuki olarak ne gerekiyorsa yapın dedim'

'Danıştay'ın kararına itiraz edecek misiniz?' sorusuna Akşener, "Arkadaşlarıma hukuki olarak ne gerekiyorsa yapın dedim" yanıtını verdi.
Akşener, açıklamalarına şöyle devam etti:

'Kamera gidince kulağıma söylüyorlardı'

'Erdoğan referandum yapsın'

'Paramount Otel'in sahibinin kızının konuşmasını izledim'

'Cumhur İttifakı, duygusal bir birliktelik'

'Kişisel fikrim, tek adayla gidilmeli'

'İmralı ile ilişkilerin sürdüğünü biliyorum'

'AK Parti ve ortağı HDP'yi şeytanlaştırdı'

'Erdoğan'ın seçilmesi mümkün değil'

'Tıkaç olmayacağım'

'Suriye'nin iç işlerinde ne işimiz vardı?'

'Esad ile mutlaka konuşulmalı'

Yorum yaz