DÜNYA

Elif Çakal'ın ölümünde ifadeler ortaya çıktı

İstanbul Sultangazi'de maden ocaklarında oluşan çukurda cansız bedeni bulunan 15 yaşındaki Elif Çakal'ın ölümüyle ilgili tekrar gözaltına alınan Senem T. ve Tuana Y.'nin ifadeleri ortaya çıktı. Senem T'nin "Kendine getirmek istedim. Sevgilisi Onur'dan bahsetmeye başladı. Onun için öleceğini söyledi" ifadelerini kullandığı iddia edildi.
Sitede oku
İstanbul Sultangazi Cebeci Taş Ocakları mevkiinde uçurumda cesedi bulunan Elif Çakal'in ölümüyle ilgili soruşturmada ortaya çıkan görüntüler sonrası yanındaki 2'si kadın 4 arkadaşı hakkında tekrar gözaltı kararı çıkarılmasının ardından Senem T. ve Tuana Y. bugün tekrar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. 
Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerin burada tekrar ifadeleri alındı.
Hakimlik, şüpheli Senem T.'nin 'Eziyet etme' suçundan tutuklanmasına karar verirken diğer şüpheli Tuana Y.'nin 'Eziyet etme' suçundan "Ev Hapsi" şartıyla adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Firari şüpheliler 22 yaşındaki Gürkan K. ve 21 yaşındaki Ufuk B.'nin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

'Elif'in psikolojik sorunları vardı'

Soruşturma kapsamında tutuklanan Senem T. hakimlik sorgusunda, Elif Çakal'ın Tuana Y. ile kavga etmek istediğini söyledi. Senem T., şunları söyledi:

'Ben Elif'e vurmaya başladım, kendine getirmek istedim'

Telefonuna ablasından gelen 'Başına bela açacaksın' şeklindeki mesajın sorulması üzerine Senem T., "Dosyada ablam tarafından gelen 'Başına bela açacaksın' şeklindeki mesaj da benim o akşam başka bir arkadaşıma kalmaya gideceğimi bildiği için yazılmıştır. Çünkü biz dışarıda kaldığımız zaman bizden endişe ediyorlardı" dedi.

'Planlı bir şey yoktur'

"Biz kesinlikle Elif'i darp etmeyi planlamadık. Evet Elif ile sürekli kavga ederiz ancak planlı bir şey yoktur" diye devam eden Senem T. "Onur ile Tuana birbirlerini iyi tanırlar. Kardeş gibidirler. Tuana'nın neden Onur'u tanımadığını söylediğini bilmiyorum. Benim Elif ile aramda herhangi bir husumet yoktu" diye konuştu.

'Senem ile yakın arkadaş olduğum için Elif beni çok kıskandı'

Şüpheli Tuana Y. duruşmadaki savunmasında olay günü Senem T.'nin kendisini arayıp çağırdığını anlattı. Tuana Y., şunları söyledi:
Aldığı alkolün etkisiyle Elif Çakal'ın Senem'e hakaretler ettiğini öne süren Tuana Y., "Senem Elif'in sakin olmasını istedi. Alkollü olduğu için neden küfrettiğini sormadı. Elif çok alkollüydü. Daha sonra arabaya bindik" dedi. Tuana Y., ifadesinin devamında şunları söyledi:
Telefonundaki mesajların sorulması üzerine Tuana Y. "Alkol alırken Elif bana 'Seni döveceğim' dediği için yakın arkadaşım olan Beyza'ya mesaj atmıştım. O da bunun üzerine bana telefon inceleme tutanağında bahsedilen mesajları atmış" dedi.
Yorum yaz