DÜNYA

AK Partili Kurtulmuş: AK Parti'nin en yakın siyasi rakibiyle farkı 10-12 puandan daha fazladır ama bu yetmez

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin temel siyaset ilkesinin 'şeffaflık' olduğunu vurgulayarak, "AK Parti gönüllerden düşüyor mu, hayır. AK Parti'nin en yakın siyasi rakibiyle farkı 10-12 puandan daha fazladır ama bu yetmez" dedi.
Sitede oku
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.
AK Parti'nin 2023 seçim çalışmalarına başladığını ve sürekli olarak sahada olduğunu belirten Kurtulmuş, "Gönüllere girmek büyük bir başarıdır ama gönüllerden düşmemek de önemlidir. Gönüllerden düşmemek büyük bir fedakarlık gerektiriyor. Bizim siyasetimizin temel ilkesi şeffaf, halkla birlikte olan, siyaseti makam mevki işi olarak değil Allah'ın rızası olarak yapmak istiyoruz. AK Parti gönüllerden düşüyor mu, hayır. AK Parti'nin en yakın siyasi rakibiyle farkı 10-12 puandan daha fazladır ama bu yetmez" diye konuştu.
Kurtulmuş, kadına yönelik şiddetle ilgili, "Dünyanın her yerinde kadına karşı şiddet var ama sanki bizim milletimiz genel çoğunluk itibariyle kadına karşı şiddet uygulamaya meyillidir gibi konuşuluyor. Aksine bizim milletimiz annesini, eşini, kardeşini, sokakta hiç tanımadığı kadınları kendisi gibi görür" yorumunda bulundu.
Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle:

'AK Parti siyasetinin temel ilkesi şeffaflıktır'

'Elmalı Davası kabul edilemez bir konudur'

'Kadına karşı şiddet insanlık suçudur'

Yorum yaz