DÜNYA

İmamoğlu: İmar artışları ile İstanbul dönüşemez; ancak ve ancak yaşanmaz bir bina yığınına döner

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yoğun yapılaşmaya dikkat çekerek, "İmar artışları ile İstanbul dönüşemez. Ancak ve ancak İstanbul, yaşanmaz bir bina yığınına döner" dedi.
Sitede oku
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar'da KİPTAŞ'ın temel atma töreninde konuştu.
Devlet kurumlarıyla beraber vatandaşlara da önemli sorumluklar düştüğüne dikkat çeken İmamoğlu, "İmar artışları ile İstanbul dönüşemez. Ancak ve ancak İstanbul, yaşanmaz bir bina yığınına döner” uyarısında bulundu.
İmamoğlu konuşmasında, deprem gerçeğinin tüm yöneticilerin uykusunu kaçırması gerektiğine vurgu yaptı. "Allah muhafaza; bunun trajedisi, acısı, hepimizin ciğerini yakar" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“İnsanlarımız sıcak yuvalarına kavuşsun”

İstanbul'un dönüşümünün topyekun mücadele, bir arada çözüm üretmek ve devlet kaynaklarının aktarımından geçtiğini vurgulayan İmamoğlu şöyle devam etti:

“Hepinize kahve içmeye geleceğim”

Süreçte emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşları teşekkür eden İmamoğlu, konuşma yaptığı platforma, KİPTAŞ’la ilk sözleşmeyi imzalayan hak sahibi Hatice Döğer’i davet etti.
“Bugün bizim bayramımızdır” diyen Döğer, duygularını, “Çok büyük zorluklarla karşılaşmadan bu güzel evleri bize yapıyorsunuz. Sizin emeğiniz çok. KİPTAŞ’ın emeği çok. KİPTAŞ, bize fazlasıyla ilgi gösterdi. Yapılması gereken ne varsa, yaptı. Onlardan Allah razı olsun. Başkanım, sizden de Allah razı olsun. Şu anki heyecanımı, mutluluğumu anlatacak şey bulamıyorum. Hepiniz çok sağ olun” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu’nun Döğer’e yanıtı, “Kahve içmeye geleceğim size” oldu.
Yorum yaz