DÜNYA

Emine Erdoğan’dan israf uyarısı: Porsiyonlarımızı küçültelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Gelin hep birlikte basit önlemler alalım. Alışverişe çıkmadan önce alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim. Sadece ihtiyacımız kadarını alıp bozulacağını bildiğimiz yiyecekleri istiflemekten vazgeçelim" dedi.
Sitede oku
DÜNYA
Emine Erdoğan: Tabiata yapılan kötü muamele ağırıma gidiyor
Emine Erdoğan, Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyası’na ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

'Türk mutfağı atıksız mutfak birincisi'

DÜNYA
BM'den Emine Erdoğan'a 'Atık Alanında Akıllı Şehirler Küresel Şampiyonu' ödülü
İsrafla mücadele konusunda değerlerin hatırlanması gerektiğini söyleyen Emine Erdoğan, “Eğer küreselleşen dünya birbirinden kültür alışverişi yapacaksa hazcılığı değil tevazu öğretilerini ödünç almalıdır. Aramızda çok kıymetli şeflerimiz var. Eminim onlar da benimle aynı fikirde olacaktır. Türk mutfağı atıksız mutfak kategorisinde birinci sırada yer alır. Mutfak kültürümüzde kalan her yiyecek bir başka ürüne dönüşebilir. Turşular, şerbetler şifa kaynağıdır diye konuştu.
Yurtdışı temasları sırasında Afrika ülkelerinin çoğunu ziyaret ettiğini bildiren Emine Erdoğan şunları kaydetti:
Dünya genelinde en önemli formülün gıda bankacılığı olduğunu kaydeden Emine Erdoğan, gıdaların israf olmadan bu planların değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.
Toplantıda, web sayfası üzerinden vatandaşların katılımıyla verilen 790 bin söz ile, “Çevresel sürdürülebilirlik konusunda dünyada en çok söz verilen kampanya” rekoru, Guinness nezdinde tescil edildiği açıklandı.
Etkinlikte ayrıca, Avusturyalı fotoğraf sanatçısı Klaus Pichler'in “Grown for a Bin” (Çöpe Atılmak için Yetiştirilmiş) isimli fotoğraf sergisi de yapıldı.
Sanatçı fotoğraflarında, gıda israfı sorununa dikkat çekerken kültürel çeşitliliği de dikkate alarak tüketici alışkanlıklarının nedenlerine ışık tutmayı amaçlıyor. 32 fotoğraftan oluşan serinin başlığı, üretilen önemli miktarda gıdanın sofralara gelemediğine dikkatleri çekiyor.
Yorum yaz