DÜNYA

Turizm Bakanlığı, İzmir Müze Müdürlüğü'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin inceleme başlattı

İzmir Müze Müdürlüğü'nde görevli 5 kişi hakkında, 'arkeolojik kazılarda yolsuzluk yaptıkları' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin Foça Antik Kenti'nde bilimsel arkeolojik kazı yapılmamasına rağmen, keşif bedellerinin çok üstünde fiyatlarla, ödeneklerin heba ettikleri öne sürüldü.
Sitede oku
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Müze Müdürlüğü'ndeki 5 kişinin, bakanlık tarafından kazı çalışmaları için gönderilen ödenek ile İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin gönderdiği 180 bin TL'yi 'usulsüzce kullandıkları' ve  'zimmet', 'görevi kötüye kullanma', 'menfaat sağlama' ile 'kurumu zarara uğratma' suçlarını işledikleri iddiasıyla soruşturma başlattı. 
Demirören Haber Ajansı'nın aktardığına göre, İzmir Müze Müdürlüğü'nde 5 başlık altında toplanan yolsuzluk iddiaları şöyle:

'Bilimsel kazı çalışması değil ot temizliği yapıldı'

İzmir Müze Müdürlüğü'nde görev yapan aralarında bazı yöneticilerin de yer aldığı 5 personelle ilgili iddialarda, mal alımı yapıldığı dönemde bilimsel kazı çalışmasının yapılmadığı tekrar vurgulanarak bu dönemde kazı alanlarında yalnızca 'ot temizliği' yapıldığı savunuldu.
Yolsuzlukla suçlanan Müze Müdürlüğü görevlilerinden H.K., yapılan işlerin kanunlara uygun gerçekleştiği, kişisel menfaat sağlama hedefiyle bu iddiaların ortaya atıldığı ve bu kişilerin görev yerlerinin değiştirildiği, inceleme sonrası gerçeklerin ortaya çıkacağını söyledi.
Yorum yaz