DÜNYA

Sağlık Bakanı Yardımcısı Aydın'dan 20. kez ihale alan şirket açıklaması

Sağlık Bakan Yardımcısı Aydın, 'İkinci Pekcan Vakası' haberlerine ilişkin, "Konu edilen şirketin 20 yıl önce kuruluşu sırasında kurucuları arasında eşimin yer alması ve oğlumun bu şirkette bir süre görev alarak ayrılmış olması dışında, haberin doğrudan şahsımla ya da dolaylı olarak ailemle ilgili hiçbir doğru yanı yoktur" açıklamasını yaptı.
Sitede oku
Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın, eşi tarafından kurulan ve bakanlığın e-nabız işlemlerini yapan firmanın 20. ihalesini bakanlıktan alması hakkında açıklama yaptı.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in iddiaları ile gündeme gelen konu hakkında Aydın, şirketin kuruluşu sırasında kurucuları arasında eşinin yer aldığını ve oğlunun bu şirkette çalıştığını kabul etti. 
Twitter üzerinden "'İkinci Pekcan Vakası' başlıklı haberle ilgili zaruri açıklama" başlığıyla açıklama yapan Aydın, şunları söyledi:

'Şirket ne beni ne ailemin olmuştur'

Ne olmuştu?

Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın'ın eşi tarafından kurulan ve bakanlığın e-nabız işlemlerini yapan firmanın, 20. ihalesini de bakanlıktan aldığı iddia edilmişti. Söz konusu iddiayı CHP Ankara Milletvekili Murat Emir getirmiş, "Bu ve bunun gibi birçok verilen ihalenin hepsi yağlı ballı ve Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan’ın kendi bakanlığına dezenfektan satmasından hiçbir farkı yok. Sağlık Bakan Yardımcısı derhal istifa etmeli" ifadeleriyle eleştirmişti.
Soz konusu iddia bazı basın organlarında "İkinci Pekcan vakası" başlığıyla yer almıştı.
Yorum yaz