Uzmanlar, faydalı diye birlikte tüketilen besinlerin tam tersi bir etki oluşturabileceğine dikkati çekti.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, "Meyveler sağlıklı besinler olarak değerlendirilse de birçok meyvenin aynı anda tüketilmesi kişiye hiçbir yarar sağlamayabilir. Hayvansal protein de hataların sık yapıldığı besin grupları içindedir. Bu sebeple, et, balık, tavuk ile süt, süt ürünleri ve yumurtayı ayrı tüketmeniz gereklidir. Soğan ile sarımsağı birlikte tüketmekten de kaçınılması öneriliyor. Bu ikilinin fazla tüketilmesi, ciltte lekelere, baş dönmesine ve midede hazımsızlığa yol açabiliyor. Çay ve kahvenin yemeklerle birlikte içilmesi ise alınan demir miktarını düşürüyor. Uzmanlar buradan yola çıkarak, bu içecekleri yemekten en az 45 dakika sonra içmeniz gerektiğini belirtiyor" dedi.
İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) yer alan habere göre yumurtanın demir içeriği ve vücutta emilimi açısından zengin bir hayvansal besin olarak değerlendirildiğini belirten Ciğerli, şöyle konuştu: