DÜNYA

Sözcü yazarı Erkin: 2023 seçimlerine kadar siyasette taşlar yerinden oynayacak ve yeni masalar kurulacak

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, HDP kanadından Ayhan Bilgen, Selahattin Demirtaş ve Garo Paylan'ın bazı açıklamalarına yer verdiği yazısında "Demek ki 2023 seçimlerine kadar siyasette taşlar yerinden oynayacak ve yeni masalar kurulacak" değerlendirmesinde bulundu.
Sitede oku
Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, 'Ayhan Bilgen'in tahliyesi ve HDP' başlığıyla yayımlanan yazısında ilk olarak 108 kişinin yargılandığı 'Kobani davasında' HDP'li eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in tahliyesine karar verildiğini hatırlattı.
Bilgen ile tahliyesinin ardından telefonla konuştuğunu belirten Erkin, "Geçmiş olsun" dediğini ve gelecek günlerde görüşmek üzere sözleştiklerini ifade etti. Erkin, cezaevindeyken röportaj yaptığı Bilgen'in şu açıklamasını hatırlattı:

'Ayhan Bilgen'in tavrı önemli'

Bilgen'in yol haritasının önemli olduğunu vurgulayan Erkin, "Çünkü HDP'nin kapatma dosyası Anayasa Mahkemesi'nde! Hem HDP hem de parti içerisinde önemli bir isim olan Bilgen'in tavrı önemli" diye yazdı.
Erkin, 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına da değindi. Erkin, Demirtaş'ın Politikyol adlı haber sitesine yaptığı şu açıklamayı okurlarına aktardı:
Erkin, ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın katıldığı bir canlı yayında 2023 yılındaki seçimlere ve partilerine açılan kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlattı. Erkin, Paylan'ın da şu demecini paylaştı:
Erkin, bu hatırlatmaların ardından "Demek ki… 2023 seçimlerine kadar siyasette taşlar yerinden oynayacak ve yeni masalar kurulacak! O zaman Ayhan Bilgen'in yolculuğu daha da önemli değil mi?" ifadesini kullandı.
Yorum yaz