MULTİMEDYA

Marmara Denizi kıyılarını kaplayan müsilajda son durum

Marmara Denizi kıyılarını kaplayan, halk arasında "deniz salyası" olarak da bilinen 'müsilaj' birçok yerde görülmeye devam ediyor.
Sitede oku
1 / 8
İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış ve lodos Marmara denizinde müsilajı kıyıya sürükledi. Müsilajın kıyıya vurmasıyla birlikte sahilde yoğun tabakalar oluştu.
2 / 8
Çanakkale’de ise 2 gündür etkili olan sağanak yağış sonrası deniz yüzeyinde bulunan müsilajın (deniz salyası) kısmen kaybolduğu görülürken, Çanakkale Boğazı’nda 8 günde 243 metreküp deniz salyası temizlendiği bildirildi.
3 / 8
Marmara Denizi sahillerinde görülen ve rüzgarın etkisiyle kıyılara sürüklenen müsilajın (deniz salyası) Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki yoğunluğu drone kamerasına yansıdı. Kentte etkili olan rüzgarla yön değiştiren müsilaj, Tarihi Gelibolu Yarımadası kıyılarında etkili oldu. Eceabat'ta Çamburnu mevkisi ile Kilitbahir Kalesi, Barut İskelesi, Rumeli Mecidiye Tabyası bölgelerinde yoğunlaşan müsilaj, Şehitler Abidesi ve Morto Koyu'nda da etkili olduğu görüldü.
4 / 8
Marmara Denizi kıyılarını kaplayan, halk arasında "deniz salyası" olarak da bilinen "müsilaj", Bostancı Sahilinde etkisini yer yer sürdürüyor.
5 / 8
Müsilaja Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri ile Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesi sahilinde rastlanmadı.
6 / 8
Marmara Denizi sahillerinde görülen ve rüzgarın etkisiyle kıyılara sürüklenen müsilaj (deniz salyası) Bozcaada iç limanda az miktarda görüldü. Ada genelinde ise müsilaja rastlanmadı.
7 / 8
İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış ve lodos Marmara denizindeki müsilajı kıyıya sürükledi.
8 / 8
Büyükada'daki bir grup dalgıç, deniz altındaki müsilajı görüntülemek için dalış yaptı. Yaklaşık 30 metre derinlikte gerçekleşen dalış sırasında müsilajın geniş bir alanda ve deniz suyunun tamamına yoğun bir şekilde dağıldığı gözlendi.
Yorum yaz