DÜNYA

Kedi yiyen Japon uyruklu kişinin komşusu anlattı: 'Kedileri bir kovaya doldurarak evine çıkarttı'

İstanbul Küçükçekmece’de pazar günü kedileri evine alarak pişirip yiyen Japon uyruklu şahsın komşuları yaşananları anlattı. Olayın ortaya çıkmasını sağlayan Burhan Yüksek “Şahıs sabah saatlerinde kedileri bir kovaya doldurarak evine çıkarttı” dedi.
Sitede oku
İstanbul Küçükçekmece'de ikamet eden Japon uyruklu D.M., geçen pazar günü sokakta vatandaşların sahiplendiği ve beslediği yavru kedileri bir kovaya doldurarak evine çıkarttı.
M.D.’nin daha sonra yavru kedileri pişirerek yediği belitildi. Bu olay ise sokakta bulunan Burhan Yüksek’in dikkati sayesinde ortaya çıktı.
Şahsın kedileri evine götürdüğünü gören Yüksek olayın peşini bırakmayarak önce komşularına daha sonra da polise bilgi vererek şahsın yakalanmasını sağladı.

'Evine çıkaracak ve mama verecek diye düşündüm'

Yaşananları anlatan Yüksek, şöyle konuştu:

'Anne kedi fırının önüne gelmiş fırını tırnaklamış'

'Bizden özür diledi'

Yaşananların ardından polis çağırdıklarını söyleyen Yüksek, sözlerini şöyle sürdürdü:
Ondan sonra polise ihbar ettik kapıyı açtıramadı ilk gelen ekip. Savcılıktan kağıt olması gerektiğini söylediler bize ve ayrıldılar. Daha sonra ben pazartesi günü hayvan dernekleri ile irtibata geçtim. O derneklerin sayesinde emniyetin içinde daha önce adını duymadığım hayvanları koruma birimi varmış onlar geldi.
Çok duyarlı bir komiser vardı içlerinde çok duyarlı davrandı. Onlar çok ilgilendiler ve gözaltına aldılar. Kendisi gözaltı sırasında itiraf etmiş, ‘Ben kestim bunları yedim’ demiş. Dün tekrar buraya geldi ve bizden özür diledi ‘ben yaptım yedim bir daha yapmayacağım’. Biz yine polis ekiplerini aradık onlar da geldiler dün gözaltına aldılar ve sınır dışı edeceklermiş. 
Yorum yaz