DÜNYA

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Beni takip etmesi mutlu ediyor, içten içe sempati duyduğunun farkındayım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak "Beni takip etmesi mutlu ediyor. İcraatlarımızı ve bizi takip etmeyi çok seviyor. Bundan da gerçekten çok mutlu oluyorum. Şunu da hissediyorum, içten içe sempati duyduğunun da farkındayım" dedi.
Sitede oku
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda bulunan Maltepe Sahil Spor Tesisi’ndeki yenileme çalışmalarını tamamladı.
ibb.istanbul'un aktardığına göre yenilenen tesisler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla açıldı. Açılış töreninde İmamoğlu’na; Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ve Spor A.Ş. Genel Müdürü Renay Onur eşlik etti. İstanbul'un spor olanaklarını maksimum seviyeye çıkartmak istediklerini vurgulayan İmamoğlu, farklı ilçelerde, farklı tesislerin üretimi için çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Hizmet konusunun kendileri için öncelik olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

'Çok imrenirsen tırnaklarını yer gibi izlersin, sanki beni öyle izliyor Ankara’dan'

'Cumhurbaşkanımız bir düşünürse, bir gün İstanbul turunu onla yapmak isterim'

'Bu tür sorunların çözümü 'Açsa siz doyurun' değil, 'Gelin bu sorunu hep beraber çözüm bulalım' anlayışıdır'

İmamoğlu, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şimdi bakıyorsunuz, sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara. Durmadan hep iftira. Neymiş millet açmış. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları, buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa bütün imkanlarımızı seferber ederek bunları yaptık. Yapmaya devam ediyoruz" şeklindeki ifadesine dair yorumu sorulan İmamoğlu, şunları kaydetti:

'Bir vatandaşın, başka bir vatandaşa yardım eli uzatmasına dahi bloke kondu bu ülkede'

Bir gazetecinin "Bir yardım kampanyanız vardı, hesaplara bloke konulmuştu" ifadesi üzerine İmamoğlu, "Bir vatandaşın, başka bir vatandaşa yardım eli uzatmasına dahi bloke kondu bu ülkede. Bu talihsizlik. O paralar, bir yıldır bloke edilmiş şekilde hesapta duruyor. 5 milyona yakın bizim, Ankara’nın ve diğerler belediyelerin var. Buna bile tahammül edemeyen bir anlayışın dile geliş biçimi herhalde bu" dedi.

'Atılacak temelin kanalla ilgisi yok'

İmamoğlu, "Dün Kanal İstanbul ile ilgili bir tarih açıklandı. İlk köprünün temeli 26 Haziran’da atılıyor. Temel atma törenine davet edilirseniz gider misiniz?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:
Yorum yaz