DÜNYA

Moderna firması, Avrupa ve Kanada'daki gençler için Kovid-19 aşısına onay istiyor

Amerikan biyoteknoloji firması Moderna, AB ve Kanada'daki gençlere yönelik koronavirüs aşısı onayı için başvuruda bulunduğunu duyurdu.
Sitede oku
Moderna'dan yapılan açıklamada, yaz başlarken Kovid-19 aşısının AB ülkeleri ve Kanada'da, 12 ila 18 yaşlarındaki çocuklarda kullanılması için girişimlerin başlatıldığı belirtildi.
Moderna CEO'su Stephane Bancel, "Kovid-19 aşımızı, Avrupa Birliği'ndeki ergenlerde kullanılmak üzere, Avrupa İlaç Ajansı'nın koşullu pazarlama onayına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kanada'ya da yetkilendirme başvurusunda bulunduk. Aşımızın ergenlerde Kovid-19 ve SARS-CoV-2 enfeksiyonunu önlemede oldukça etkili olduğu konusunda cesaretlendiriliyoruz" ifadelerine yer verdi.
​Açıklamada, büyük yaş gruplarıyla karşılaştırıldığında, gençlerin Kovid-19'a daha az duyarlı olduğuna, onları aşılamanın ana nedeninin ise bulaşmayı azaltmak amacı taşıdığına işaret edildi.
Firma ayrıca Pfizer-BioNTech aşısının halihazırda 12 yaş ve üzeri ergenlere uygulandığı ABD'deki Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) de acil durum onayı için başvuruda bulunmayı planladığını kaydetti.
 
Yorum yaz