DÜNYA

Hilal Kaplan: İstanbul'un en ücra semtlerinden birinde 6 yıldır bir dairede oturuyoruz, 5 yıldır aynı arabaya biniyoruz

Sabah yazarı Hilal Kaplan, Sedat Peker'in Serdar Ekşioğlu ile ilgili yayınladığı videoyu değerlendirirken "İstanbul'un en ücra semtlerinden birinde altı yıldır bir dairede (villa veya yalı değil, daire) oturuyoruz ve beş yıldır aynı arabaya biniyoruz" dedi.
Sitede oku
Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, hakkında tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in Serdar Ekşioğlu gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin kaydına ilişkin değerlendirmede bulundu.
'Sedat Peker dosyasında Taha Ün de araştırılmalı' başlıklı yazısında sözlerine "Ekşioğlu, 'Reis' diye hitap ettiği Peker'e eşimle görüşme ayarlamaktan bahsetmiş. Bunun üzerine sadece FETÖ ve CHP trollerinin değil, Davutoğlu ve 'öğrencisi'nin desteklediği ekiplerin saldırısına da uğradık. Ama ortada ilginç bir durum var" diyen Kaplan, şöyle devam etti:
Bu noktada Peker ile ilgili dosyadan sorumlu savcılara çağrıda bulunan Kaplan, sosyal medyada Peker'e 'Sedat Abi' diye seslendiğini belirttiği Taha Ün'ün de irtibatlarının inceleme konusu olması gerektiğini söyledi.
"Peker'den para alan siyasetçi veya gazeteci kim varsa araştırılacaksa, Peker'in şahsi PR'ını üstlenen bu kişi istisna edilemez. Davutoğlu da 'temiz siyaset' sloganları atacağına önce dönsün bir yanı başına baksın" ifadesini kullanan Kaplan, "Yazarlık hayatımı sıradan bir şekilde, çoğunluk gibi suya sabuna dokunmadan sürdürebilirdim" diye yazdı. Kaplan, şöyle devam etti:

'Milletvekilliği teklifini elimin tersiyle ittim'

'Bizi bataklık sinekleriyle muhatap ederek kendilerinin sıyrılacağını sanan timsahların farkındayım'

Kaplan, yazısını "Cumhurbaşkanımızı desteklediğim müddetçe müfterilerin hedefi olacağımın farkındayım. Ancak şunu da ekleyeyim: Bizi bataklık sinekleriyle muhatap ederek kendilerinin sıyrılacağını sanan ve daha hiç burnunu çıkarmamış olan timsahların farkındayım. Onlarla yüzleşme vaktimiz de gelecek elbet" diye noktaladı.
Yorum yaz