DÜNYA

Fethullah Gülen’in yeğeni, FETÖ sırlarını anlattı

Fethullah Gülen’in öz yeğeni Selahaddin Gülen, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak verdiği ifadesinde, FETÖ içindeki güç kavgasını da anlattı.
Sitede oku
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirilen Fethullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, ifadelerinde, FETÖ içindeki güç kavgasına ilişkin konuştu.
Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre yeğen Gülen, ablasının eşi olan Cevdet Türkyolu’nun Gülen’e en yakın kişi olduğunu belirterek, ifadesinde özetle şunları söyledi:

'Türkyok ile Özcan kavgası'

'Mollalar veya istişare üyeleri amcamın katına telefon çıkaramazdı'

'Güvenliği ABD'li firma sağlıyor'

Fethullah Gülen’in kaldığı kampüse ilişkin de konuşan yeğen Gülen, şu ifadeleri kullandı:
"Bu kampın girişinde Amerika’da bulunan bir güvenlik şirketinin personelleri bulunmaktadır. Bu kampın dış güvenliğini bu firma sağlamaktadır. Kampın giriş kısmında misafirlerin arandığı ve kartların verildiği yerde uzun zamandır amcam Fethullah Gülen’in yanında yer alan Kadir ve Sadık görev yapardı. Randevusuz kimse gelemezdi. Bu randevuları Cevdet Türkyolu ayarlıyordu. Gelen misafirler eğer ki yatılı gelecek ise bunların yerlerini de yine Cevdet Türkyolu ayarlıyordu. Misafirlerin odalarında bağış kutuları bulunurdu. Kalan kişiler bu kutulara para bırakıp örgüte bağışta bulunuyorlardı.”
MİT'in Kenya’da yakalayıp Türkiye’ye getirdiği Selahaddin Gülen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.
Yorum yaz