DÜNYA

Erdoğan: Önümüzdeki süreçte 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınının yol açtığı kısıtlamalardan etkilenen sanatçılarla ilgili konuştu. Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Tiyatro sektörümüze de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız" dedi.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocayusuf Maske Fabrikası'nın açılışında konuştu. Burada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkilerine değinen Erdoğan, "Türk sanayicisi, ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat çalışmaya, üretmeye, insanımız için istihdam oluşturmaya devam ediyor. Ben bunu biraz daha değiştiriyorum; önce 'yatırım' diyorum, 'istihdam' diyorum, 'üretim' diyorum ve son olarak da 'ihracat' diyorum. Şimdi MFA bunların dördünü de yapıyor. Yatırımsa yatırım, istihdamsa istihdam, üretimse üretim" ifadesini kullandı.
Salgının tüm dünya ile birlikte Türkiye'yi de olumsuz etkilediğini belirten Erdoğan, "Özellikle turizm, yeme-içme ve hizmet sektöründe kısıtlamadan kaynaklı insanlarımız ekonomik kayıplar yaşıyor. Unutmayın 84 milyonun derdine derman olmayı kendimize görev biliyoruz" dedi.

'Yatırımcılarımıza ve esnafımıza 661 milyar lira destek verdik'

Erdoğan, salgının ekonomik etkilerini en aza indirmek için yapılan yardım tutarının 661 milyar lirayı bulduğunu vurgulayarak "Hani 'Hükümet nerede?' diyorlar ya, 661 milyar lira destek verdik. Kime? Tüm yatırımcılarımıza, esnafımıza. Bu rakamla Türkiye, salgın sürecinde en fazla destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyor" diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti:

'Çiftçimizi, sanatçımızı da asla ihmal etmedik, etmiyoruz'

"Kıymetli kardeşlerim, sanayicimize tüm destekleri verirken esnafımızı, çiftçimizi, sanatçımızı da asla ihmal etmedik, etmiyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, şu bilgileri verdi:

'Tiyatro sektörüne 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız'

 
Yorum yaz