DÜNYA

Kılıçdaroğlu: Sandık bugün, yarın gelecek

Selçuk Belediyesi Efes Tarlası Yaşam Köyü açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandık bugün gelecek, yarın gelecek. Demokratik yollarla bir dikta yönetimine son vermek dünya siyaset tarihine bir örnek olarak geçecek. Beraber mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Sitede oku
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Selçuk Belediyesi Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü ziyaret ederek açılış töreninde bir konuşma yaptı.
DÜNYA
Kılıçdaroğlu'ndan referandum çağrısı: Gel kardeşim koyalım sandığı, vatandaşa "Erken seçim istiyor musun?" diye soralım
“Hepimiz sabırlı, dikkatli olacağız” şeklinde devam eden Kılıçdaroğlu, seçim mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, “Sandık gelecek. Sandık bugün gelecek, yarın gelecek. Demokratik yollarla bir dikta yönetimine son vermek dünya siyaset tarihine bir örnek olarak geçecek. Yapacağımız sandığı beklemektir. Gelecek bu sandık. Beraber mücadele edeceğiz” dedi.
Yerel seçimlerde ‘CHP’li belediyelere oy vermeyin, bunlar gelirse yardımları keserler, su faturalarını teröristler düzenleyecek’ gibi sözler sarf edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Ben bu halkın ferasetine, sağduyusuna güveniyorum. Yetkilendirdiler. Ankara’yı, İstanbul’u, Adana’yı, Mersin’i halkın oylarıyla aldık. Bizim belediye başkanlarımız pandemi döneminde tarih yazıyorlar. Oturup kalkıp CHP’li belediyelere dua etsinler. 5 maskeyi bile dağıtamadılar. Bizim en küçük belediyeden en büyük belediyeye kadar hepsi günün 24 saatinde çalıştı. Belediye başkanı arkadaşlarıma ‘Baskı gelecek, asla şikayet etmeyin’ dedim. Göreviniz o engeli aşmak, halkla kucaklaşmak. Bunu yapıyoruz. Dolayısıyla sosyal yardımlar hiç kesilmedi, tam tersine arttı."

'Hollanda'dan neyimiz eksik? Toprak, insan, güneş daha fazla'

Kılıçdaroğlu, Konya'dan küçük Hollanda'nın yıllık 185 milyar dolar tarım ürünü ihracatı yaptığını, Türkiye'nin tarım ihracatının ise 18-20 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, "Hollanda'dan neyimiz eksik? Toprak, insan, güneş daha fazla” dedi.
Konuşmasının devamında, “Moralinizi bozmayın, büyük sıkıntılar var biliyorum ama bu sıkıntıları aşmasını biliyoruz. Rehberimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
Yorum yaz