DÜNYA

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen mi büyüksün, millet mi büyük? Kaçmak bir siyasetçiye yakışmıyor yani

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısında bulunduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Sen mi büyüksün, millet mi büyük? Kaçmak bir siyasetçiye yakışmıyor yani. Geleceksin kardeşim, 'Sandığı koyuyoruz' diyeceksin. Der mi? Diyemez" diye seslendi.
Sitede oku
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.
Toplantıya, İkizdere'de taş ocağı yapılmasına karşı çıkan kadınlar da katıldı. Konuşmasına İkizdere'den gelen kadınları selamlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, "Mantığı talan olan bir siyasi anlayış her türlü zorluğu çıkarıyor. Neredeyse bir ordu görevlendirecekler. Kadınlar. Siz yeri geldiğinde bir orduyu da dağıtırsınız. Ben buna da inanıyorum" dedi.
Kılıçdaroğlu, Isparta ve Burdur'a düzenlediği ziyaretlere değinerek "Isparta gül merkezi, Isparta'nın korunması lazım. Isparta'nın aynı zamanda gül sektörünün merkezi olması dışında o merkezin büyütülmesi lazım. Altından daha değerli ama değerini ne hikmetse siyasetçi bir türlü kavrayamadı. Ne istiyorsunuz döviz yok şu yok bu yok. Topraktan üretiyor ve büyük bir kısmını ihraç ediyor ve ülkesine döviz getiriyor. Kendi ülkesine döviz getiren bir tarım alanı bu. Taban fiyatın en az 7.5 lira olması lazım" dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Biz çay ithalatını kesinlikle yasaklayacağız'

'Esnaf bir nefes alsın'

'Kinden, öfkeden beslenen bir din insanı olmaz'

Kılıçdaroğlu, imam Mustafa Demirkan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e atfen kullandığı ifadelere tepki gösterdi. "Her ulus, her millet kendi tarihine saygı duyar. Kendi tarihi içindeki acı olayları da, sevineceği olayları da hafızasında tutar. Ama devlete büyük hizmetler vermiş kişileri hep saygıyla anar. Bu işin partisi olmaz" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'Ayasofya'yı açtınız da, Atatürk'e hakaret etmek için mi açtınız?'

'Bahçeli 'Atatürk bizim kırmızı çizgimiz' diyor, ama o çizgi saraya doğru yaklaştığında renk değiştiriyor'

Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı büyüme rakamlarını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "TÜİK, Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdüğünü açıkladı. En büyük yalanları söyleyen kurum aslında. Enflasyon onlara göre neredeyse hiç yok. Çiftçiye sordum, gelirin arttı mı? 'Perişan vaziyetteyiz' dedi. Saray beslemeleri, onlar yüzde 7, yüzde 40 zaten büyüdü. Eskiden bir maaş alanlar, şimdi dört-beş maaş alıyor" diye konuştu.

'Ya Erdoğan, bu kadar yalan söylerken senin yüzün hiç kızarmıyor mu?'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda yaptığı konuşmada 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yle ilgili sarf ettiği sözleri eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "27 Mayıs'ta Yassıada'da toplantı yaptı. İnönü'nün bir anlatımından söz ediyor, Meclis tutanaklarına baktık böyle bir konuşma yok. Peki Meclis'te konuşmamıştır da dışarıda konuşmuştur. Böyle bir konuşma hiç olmamış. Ya Erdoğan, bu kadar yalan söylerken senin yüzün hiç kızarmıyor mu?" dedi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

'Şentop TBMM'yi temsil ediyor, bu pisliği aydınlatmak zorundadır'

10 bin dolar alan siyasetçi iddiası hakkında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'Memleketi bu hale kim getirdi?'

Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde erken seçim çağrısında bulunarak "Erdoğan sen mi büyüksün, millet mi büyük? Kaçmak bir siyasetçiye yakışmıyor yani. Geleceksin kardeşim, 'Sandığı koyuyoruz' diyeceksin. Der mi? Diyemez" ifadesini kullandı.
Yorum yaz