DÜNYA

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 230'a yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 65'i çocuk olmak üzere 230'a yükseldi.
Sitede oku

İsrail ordusu, 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı abluka altındaki Gazze'yi hava ve karadan vurmaya devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 65'i çocuk, 39'u kadın olmak üzere 230'a yükseldiği, yaralı sayısının ise 1710 olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca İsrail saldırılarında yaşamını yitirenler arasında 17 de yaşlı olduğu aktarıldı.

BM İnsan Hakları Konseyi, işgal altında tutulan Filistin topraklarındaki 'ciddi insan hakları durumunu' görüşmek üzere 27 Mayıs'ta özel oturum düzenleyecek.

İsrail: Gazze’den 4 bini aşkın roket fırlatıldı

Netanyahu’dan Gazze açıklaması: Ya ele geçireceğiz ya da caydıracağız
Öte yandan İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze’den İsrail’e 10 Mayıs’tan beri yaklaşık 4 bin 70 roket fırlatıldığını açıkladı. İsrail’in Demir Kubbe savunma sisteminin söz konusu roketlerden neredeyse yüzde 90’ını havada imha ettiği belirtildi.

Hamas: İsrail’in hava üslerini hedef aldık

Bunun yanında Hamas, İsrail’in güneyindeki ve merkezindeki hava üslerini hedef aldıklarını açıkladı. İsrail savunma güçleri (IDF) fırlatılan roketlerden hiçbirinin hava üslerine isabet etmediğini söylüyor. İsrail’in güneyindeki Aşdod ve Aşkelon ile merkezindeki Rehovot ve Palmachim kentlerinde sirenlerin çaldığı, ancak kentlerden hiçbirinin isabet almadığı kaydedildi.

İsrail Savunma Güçleri: Hamas’ın çok sayıda fırlatma rampasını imha ettik

IDF yetkileri ayrıca, geride bırakılan bir gün içinde Hamas’ın çok sayıda fırlatma rampası ve savunma sistemini imha ettiklerini belirtti. Hamas’ın, imha edilen fırlatma rampaları ile İsrail’e saldırılar gerçekleştirmeye hazırlanmakta olduğu ifade edildi.

 

Yorum yaz