DÜNYA

İsrail saldırıları sonucu Kudüs'te hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail saldırıları sonucu Kudüs'te hayatını kaybeden Filistinliler için İstanbul Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri protesto gösterisi düzenledi.
Sitede oku

Fatih Camii'nde bir araya gelen kalabalık, İsrail'in Kudüs'te gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

​Namaz sırasında cemaatin sosyal mesafe ve maske kuralına uyduğu görüldü.

Gıyabi cenaze namazının ardından cuma namazı kılındı. Namaz sonrası Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, cami avlusunda toplanarak protesto gösterisi düzenledi.

Gösteride AGD üyeleri, tekbirler getirerek "Mehmetçik Gazze'ye", "Mehmetçik Aksa'ya", "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları attı. 

Alanda bulunan pankartlardan birinde de "Oluk oluk kan aksa, kurtulacak Mescid-i Aksa" ve "Avrupa değil, İslam birliği" sloganı yer alırken, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayraklarının taşınması da dikkat çekti.

Toplanan kalabalığa cami avlusunda açıklama yapan AGD üyesi, "Biz vefat eden kardeşlerimizin ardından seviniyoruz. Evet, kalplerimiz hüzünlü. Bize çok acı bir bayram yaşatıyor katil İsrail. Ancak biz, şehadete susamış insanlar olarak bu şehadeti daima bekliyoruz" dedi.

AGD İstanbul Şubesi İl Başkan Yardımcısı Sefer Gökduman ise, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Günlerdir süren terörist İsrail saldırıları sonucunda onlarca kardeşimiz Mescid-i Aksa'yı canlarıyla, kanlarıyla savunurlarken yaralandılar, şehit oldular. Yaralandılar ama davalarından, inançlarından, Allah'ın yolunda cihatlarından vazgeçmediler. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden gögüslerini siper ettiler. Siyonist İsrail ise hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa'yı işgal etmeye devam etmektedir."

Batı ülkelerinin İsrail'in saldırılarına sessiz kaldığını vurgulayan Gökduman, şöyle devam etti:

Terörist İsrail'in yaptığı bu saldırıları kalbinde merhamet taşıyan hiç kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Batı ülkeleri ise şehit olan kardeşlerimizi ve zulmü görmezden gelmişlerdir. Terör örgütü İsrail bilsin ki, biz de ne ölmekten ne de öldürmekten korkmuyoruz. Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kan akıtmaya hazırız. Mücadelemiz, Siyonizm'den kurtulana dek devam edecektir. Terör örgütü İsrail Müslümanların gücünü görecek ve cehenneme sürünecektir."

Yorum yaz