DÜNYA

Rusya'da evcil hayvanlarını sokağa terk edenlere para cezası verilmesi önerisi

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da milletvekilleri, ülkede evcil hayvanllarını sokağa terk edenlere para cezası verilmesini teklif etti.
Sitede oku

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Ekoloji ve Çevre Koruma Komitesi Başkanı Vladimir Burmatov ve Yasama Komitesi Başkanı Pavel Kraşeninnikov, evcil hayvanları korumayı amaçlayan Rusya Federasyonu İdari Suçlar Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören taslağı hükümete sundu.

Burmatov, Instagram hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün, projeyi birlikte hazırladığımız Pavel Kraşeninnikov ile, hayvanları korumaya yönelik İdari Suçlar Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören taslağı hükümete sunduk" ifadelerini kullandı.

Kraşeninnikov ise açıklamasında, "Tasarının kabul edilmesi, vatandaşlar ve kuruluşların hayvanların korunmasına ilişkin yasal gerekliliklere uymalarını artıracak ve hayvanlara karşı daha insancıl ve sorumlu muamelede bulunulmasına katkı sağlayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Değişiklik taslağında önerilen para cezaları şu şekilde:

  • Sokağa terk edilen evcil hayvanlar için 30 bin rubleye kadar;
  • Hayvanların belediye barınaklarında tutulmasına ilişkin kuralların ihlali ve sahipsiz hayvanlara yönelik faaliyetlerin uygulanmasına ilişkin gerekliliklere uyulmaması 50 bin rubleye kadar;
  • Cezai bir eylem gerektirecek durum olmadığı halde hayvanlara eziyet etmek, 100 bin rubleye kadar;
  • Evde tutulması yasak hayvanlar listesinde yer alan hayvanların beslenmesi ve kullanımı için 150 bin rubleye kadar;Eayvanat bahçeleri ve sirklerde hayvanlara yönelik ihlaller için 200 bin rubleye kadar.
Yorum yaz