1 / 5
Porto şehrine 1 saat mesafedeki Arouca kasabasında inşa edilen köprüye hem uzunluğu hem de lokasyonuna atıfla '516 Arouca' adı verildi.
© REUTERS / VIOLETA SANTOS MOURA
2 / 5
Aguieiras Şelalesi ile Arouca Jeolojik Parkı'ndaki alanlardan biri olan Paiva Gorge'yi birbirine bağlayan asma köprüyü yürümek yaklaşık 10 dakika sürüyor. Çelik kablolarla desteklenen köprünün 176 metre altından Paiva Nehri akıyor.
© REUTERS / VIOLETA SANTOS MOURA
3 / 5
Portekiz merkezli stüdyo Itecons tarafından tasarlanan köprünün yapımı 3 yıl sürdü, Temmuz 2020'de tamamlandı.
© REUTERS / VIOLETA SANTOS MOURA
4 / 5
Köprünün pazar günkü resmi açılış töreninden önce Arouca kentinin bazı sakinlerinin köprüyü kullanmasına izin verildi. Köprüde yürüyen ilk kişi olan Hugo Xavier "Biraz korkuyordum ama değdi. Olağanüstü, eşsiz bir deneyim" dedi. Rui Brandao adlı bir kişi de yükseklik nedeniyle aşağıya bakmadığını, yine de bu deneyimi herkesin yaşaması gerektiğini söyledi.
© REUTERS / VIOLETA SANTOS MOURA
5 / 5
Arouca 516'nın açılmasıyla İsviçre'deki yaklaşık 500 metre uzunluğundaki Charles Kuonen Asma Köprüsü unvanını kaybetmiş oldu. Uzunluktan çok yüksekliğin peşinde olanlar için ise en ideal yer Çin'deki Zhangjiajie. Dünyanın en yüksek ve en uzun cam tabana sahip köprüsü olan Zhangjiajie, 260 metre yükselikteki platformadan bungee jumping imkanı da sunuyor.
© REUTERS