DÜNYA

AB Komisyonu Başkanı’nın ‘sandalye krizi’ hakkındaki açıklamalarına Rus Dışişleri’nden yorum

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen’in AB-Türkiye Zirvesi'nde kendisine koltuk gösterilmemesi ile ilgili kullandığı, ‘İncindim, bir kadın ve Avrupalı olarak kendimi yalnız hissettim’ ifadesine Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yorum geldi.
Sitede oku

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’in, geçtiğimiz haftalarda Ankara'da gerçekleşen AB-Türkiye Zirvesi'nde kendisine koltuk gösterilmemesine yaptığı ‘İncindim, bir kadın ve Avrupalı olarak kendimi yalnız hissettim’ şeklindeki açıklamasını Facebook hesabından yorumladı.

“Basın: Ursula Von der Leyen (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın mekanındaki divanda hissettikleri hakkında konuştu: ‘İncindim! Bir kadın ve Avrupalı olarak kendimi yalnız hissettim’” ifadeleriyle giriş yapan Zaharova, şöyle devam etti:

“Kendi tanımıyla ‘incinmiş ve yalnız bırakılmış bu Avrupalı kadın’, bir yandan da Rusya ile güç pozisyonundan diyalog kurulması gerektiğini savunuyor. Partnerlerimizden, kendilerini nasıl tanımladıkları hususunda daha net olmalarını beklerdim.”

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, protokol olayıyla gündeme gelen 6 Nisan'daki Türkiye ziyareti hakkında milletvekillerine bilgi verdiği konuşmada, Ankara'da gerçekleşen AB-Türkiye Zirvesi'nde kendisine koltuk gösterilmemesinin ‘kadın olmasıyla alakalı olduğunu’ belirterek, "Ben incindim, bir kadın ve Avrupalı olarak kendimi yalnız hissettim" ifadesini kullanmıştı.

Yorum yaz