DÜNYA

Rus nükleer bombardıman uçaklarından Baltık’ta planlı uçuş

Rusya Savunma Bakanlığı, iki Tu-160 stratejik süpersonik nükleer bombardıman uçağının Baltık Denizi üzerindeki uçuşu nedeniyle Almanya, Danimarka ve Finlandiya’nın savaş uçaklarını havalandırdığını belirtti.
Sitede oku

Rusya Savunma Bakanlığı, iki Tu-160 stratejik süpersonik nükleer bombardıman uçağının Baltık Denizi’nin tarafsız suların üzerindeki hava sahasında planlı uçuş gerçekleştirdiğini açıkladı.

Açıklamada, “Uçuşa, Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne ait Su-35s ve Deniz Kuvvetleri’ne ait Su-27 taarruz uçakları eşlik etti” ifadesine yer verildi.

Bakanlık, “Güzergahın bazı bölümlerinde, Rus stratejik bombardıman uçaklarına, Almanya Hava Kuvvetleri’ne bağlı Eurofighter Typhoon, Danimarka Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 ve Finlandiya Hava Kuvvetleri’ne ait F-18 savaş uçakları refakat etti” diye bildirdi.

Uçuşun yaklaşık 8 saat sürdüğü kaydedildi.

Uçuşun tamamen uluslararası kurallara uygun olarak yapıldığı kaydedilen açıklamada, uzak menzilli uçakların düzenli olarak Arktik, Kuzey Atlantik, Karadeniz ve Baltık denizlerinin uluslararası suları üzerinde uçuş gerçekleştirdiği anımsatıldı.

Yorum yaz