DÜNYA

Rusya'nın Londra Büyükelçisi: Ukrayna’ya tehdit oluşturmuyoruz, saldırganlık gibi bir niyetimiz yok

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrey Kelin, Rusya’nın Ukrayna için bir tehdit oluşturmadığını, hiçbir şekilde saldırganlık niyeti olmadığını ifade etti.
Sitede oku

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrey Kelin, BBC televizyonuna verdiği röportajda, “Ukrayna da dahil olmak üzere, herhangi bir ülkeye karşı saldırganlık veya tehdit oluşturmak gibi bir niyetimiz hiçbir şekilde yok” dedi.

Rusya’nın Minsk anlaşmalarına tam anlamıyla uyduğunu vurgulayan Kelin, “Ukrayna yönetimi askerlerini Donbass’a çekmeye ve orada bir kan gölü oluşturmaya, insanları, Rusları öldürmeye kalkarsa elbette cevap veririz” açıklamasını yaptı.

Rusya ile Ukrayna’nın bir savaşın eşiğinde olup olmadığı sorusuna karşılık Kelin, “Hayır öyle düşünmüyorum” dedi.

‘İngiliz mahkumlar kendi doktorlarını istiyorlar mı?’

Kelin’e Rus aktivis Navalnıy’ın neden açlık grevine başladığı ve neden kendi doktorunun tedavi etmesine izin verilmediği de soruldu. Kelin bu soru karşısında “Ya İngiliz mahkumlar? İngiliz mahkumlar kendi doktorlarını istiyorlar mı?” ifadelerini kullandı ve Navalnıy’ın hapishane yakınındaki bir hastanede zaten tedavi gördüğünü ekledi.

Kelin, röportaj sırasında Rus istihbarat ajanslarının ABD Savunma Bakanlığı da dahil, güvenlik kurumlarıyla anlaşması bulunan SolarWinds yazılım şirketine bir siber saldırı gerçekleştirdiği iddialarını da reddetti.

Ukrayna’nın doğusunda gerilim, hükümet güçlerinin Donetsk’te bir milise suikast düzenlenmesi ve bombardımanlarını artırması nedeniyle yükselmiş durumda.

Yorum yaz