DÜNYA

İran’da nükleer tesiste elektrik dağıtımı sorunu

İran’ın İsfahan kentindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde elektrik dağıtımında sorun yaşandığı, arıza nedeniyle yaralanan olmadığı ve kirlilik oluşmadığı bildirildi. İran Atom Enerjisi Kurumu, yaşanan arızanın 'kaza' değil, 'terör saldırısı sonucu' meydana geldiğini açıkladı.
Sitede oku

Fars Haber Ajansı’nın İran Atom Enerjisi Kurumu’na (AEOI) atıfla aktardığı habere göre İsfahan’daki Natanz NükleerTesisi'nde elektrik dağıtımında sorun yaşandı.

AEOI Sözcüsü Behruz Kemalvendi, Natanz Nükleer Tesisi'nde elektrik dağıtım ağında bir sorun yaşandığını, olayda kimsenin yaralanmadığını ve herhangi bir kirliliğinin oluşmadığını aktardı.

Yetkililerin olayın nedenlerini ortaya çıkarmak için başlattıkları soruşturmanın devam ettiği belirtilen haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu, konuya ilişkin 'Natanz Nükleer Tesisi'nde yaşanan arızanın 'kaza' değil, 'terör saldırısı sonucu' meydana geldiği' değerlendirmesinde bulundu.

Cumartesi günü İran’ın aynı tesiste, önceki santrifüjlere kıyasla 10 kat daha fazla uranyum üretecek 146 adetten oluşan IR6 santrifüj zincirini Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin talimatıyla devreye aldığı duyurulmuştu.

Yorum yaz