KORONAVİRÜS

Sputnik V: EMA’nın, aşı denemelerimizin etik standartlarını inceleyeceği haberi yalan

Rus Sputnik V aşısının geliştirildiği Gamaleya Araştırma Merkezi, Avrupa ilaç Ajansı’nın (EMA), aşının klinik araştırmalarının etik ve bilimsel uluslararası standartlara uygun olup olmadığını inceleyeceği haberinin ‘fake’ olduğunu belirtti.
Sitede oku

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi’nin açıklamasında, “FT’nin bugün yayınladığı, Sputnik V’nin klinik testlerine yönelik özel soruşturmayla ilgili haber yanlış. Sputnik V ekibi, EMA’nın olağan onay sürecinden geçiyor. Bu süreç kapsamında, İyi Klinik Uygulama (GCP) tüm aşılar için bir standart” ifadesine yer verildi.

EMA’nın, tescil dosyasının tutarlı bir incelemesini (rolling review) yapmak için özel olarak davet ettiği ve bunun için gereken tüm bilgilerin sunulduğu kaydedilen açıklamada, “Sputnik V’nin GCP’ye uygun olduğu 59 ülke tarafından doğrulandı ve EMA’nın da bunu yapmasını bekliyoruz. Fake News, anonim kaynaklara dayanarak EMA onay prosedürünün tarafsızlığını etkilemeye çalışıyor. Yanıltıcı bilgilerden kaçınmak için tüm medya kuruluşlarından EMA ve Sputnik V’nin resmi açıklamalarından yararlanmasını talep ediyoruz” dendi.

Yorum yaz