DÜNYA

Milli Savunma Bakanlığı: Zeytin Dalı harekat bölgesindeki terör saldırısında 2 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, "PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirilmiştir" açıklaması yaptı.
Sitede oku

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekat bölgesindeki bir üs bölgesine PKK mensuplarınca tanksavar silahı ile yapılan taciz atışı sonucu 2 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırı sonrası 'meşru müdafaa hakkı çerçevesinde tespit edilen hedeflerin ateş altına alındığı' belirtilen açıklamada, ilk belirlemelere göre en az 3 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bölgede belirlenen hedeflerin ateş altına alınmaya devam edildiği vurgulanarak, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz"ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit olan Kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Yorum yaz