DÜNYA

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rossotrudniçestvo’ya ve bazı Rus şirketlere yönelik yaptırımları yürürlüğe koydu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslararası İşbirliği Ajansı’na (Rossotrudniçestvo), Volga-Dnepr ve diğer bazı Rus şirketlere yönelik yaptırım uygulama kararını yürürlüğe koydu.
Sitede oku

Rus senatör: Rossotrudniçestvo ofisi Kiev’den Donetsk ya da Lugansk’a taşınabilir
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi internet sitesinde yer alan açıklamada, Zelenskiy’in Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin Rossotrudniçestvo ajansı, Volga-Dnepr ve diğer bazı Rus şirketlere yönelik yaptırım uygulama kararını yürürlüğe koyan kararnameyi imzaladığı belirtildi.

Ukrayna’nın yaptırım listesinde Rusya’dan Rossotrudniçestvo dahil toplam 11 tüzel kişi yer alıyor.

Rossotrudniçestvo Başkanı Yevgeniy Primakov, Sputnik’e demecinde kendilerine Ukraynalı yetkililerden konuya ilişkin herhangi bir resmi bildirinin henüz ulaşmadığını açıkladı.

Yaptırımlar varlıkların dondurulması, ticari işlemlerinin sınırlandırılması, Ukrayna topraklarından kaynak transitinin, uçuşların ve ulaşımın tamamen durdurulması, ülkeden sermaye çıkışının önlenmesi, çeşitli uluslararası işbirliğinin sona erdirilmesi ve buna benzer diğer kısıtlamaları öngörüyor.

Yorum yaz