DÜNYA

Biden, ilk kabine toplantısını yaptı

ABD Başkanı Joe Biden, ilk kabine toplantısını Beyaz Saray'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri altında gerçekleştirdi.
Sitede oku

20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturan Biden, Beyaz Saray'daki ilk kabine toplantısı öncesi gazetecilere kısa bir konuşma yaptı.

Biden, ilk kabine toplantısını yarın yapacak
Kovid-19 önlemleri altında gerçekleştirilen toplantıda, Biden, kabinesinin ABD tarihindeki en çeşitli kabine olduğunun altını çizdi.

Biden, Senatoya da kabinesini "rekor sürede" onayladığı için teşekkür etti.

Dün, Pittsburgh'da altyapı planını açıkladığını anımsatan Biden, bu programın uygulanması için kabinesindeki 5 bakana çeşitli görevler verdiklerini ifade etti.

Biden, bakanlıkların harcamalarında Amerikan üretimi malların alımına da öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı, Biden'ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

​Ulaştırma Bakanı Buttigieg'a tepki 

Toplantının ardından Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg'ın sosyal medyaya düşen görüntüleri ise eleştirilerin hedefi oldu. 

Sosyal medyada dolaşıma giren videoda, Buttigieg'ın toplantıya giderken Beyaz Saray'a kısa mesafe kala, yola aracından çıkardığı bisikletle devam ettiği görüldü. 

Kullanıcılar, karbon salınımını aza indirmek için vatandaşların arabalarıyla kat ettikleri mesafeye göre vergilendirilmesini ve gaz vergilerinin artırılmasını talep eden Buttigieg'ın sahte bir 'çevreci' imajı inşa etmeye çalıştığını ifade etti. 

Bazı kullanıcılar da Buttigieg'ın silah kontrol yasasını desteklediğini söylediğini belirterek, buna rağmen etrafındaki çok sayıda silahlı koruma görevlisi olmasını eleştirdi. 

Yorum yaz