DÜNYA

Peskov: Putin iyi, aşıdan sonra hiçbir yan etki görülmedi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in koronavirüs aşısı yaptırdıktan sonra kendini iyi hissettiğini, bir yan etki görülmediğini ifade etti.
Sitede oku

Önceki gün koronavirüse karşı aşı yaptıran Putin’in sağlık durumuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, “Devlet başkanında hiçbir yan etki gözlemlenmiyor. Kendini iyi hissediyor, aşıyı iyi tolere ediyor” ifadelerini kullandı.

Aşıdan iki gün sonra Putin, Goethe ve Tolstoy’dan alıntı yaptı: İnsanlığın gücü bundadır

Diğer yandan RİA Novosti’nin muhabirlerinin yönettiği Twitter hesabından Putin’in aşılamadan iki gün sonra nasıl olduğunda ilişkin görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerle birlikte ironik bir dille “Aşıdan iki gün sonra Putin. Goethe ve Tolstoy’dan alıntı yapma vakti” ifadelerine yer verildi.

​Görüntülere göre Putin kültür, edebiyat ve sanat alanında faaliyet gösteren kişilere yönelik çevrimiçi bir ödül töreni sırasında ‘insanlığın gücünün nerede olduğu’ hakkında değerlendirmede bulundu. Alman yazar Johann Goethe ve Rus yazar Lev Tolstoy’un sözlerine atıfta bulunan Putin, şunları söyledi: “Goethe şöyle demiş: ‘Dünya bütün olarak ilerliyor, gençliğinse her seferinde en baştan başlaması gerekiyor.’ Bu büyük ölçüde doğru, fakat Rus yazarımız Tolstoy’un bir sözünü de alıntılayacağım: ‘Hazır olanı al ve daha da ileriye git.’ İnsanlığın gücü bundadır.”

Putin, antikor geliştirdikten sonra daha fazla yeri ziyaret etmek istiyor

Putin ayrıca koronavirüse karşı yeterli düzeyde antikor geliştirdikten sonra ülkede daha fazla yeri ziyaret etme sözü verdi. Moskova’daki bir devlet çocuk kütüphanesine davet edilen Putin, “Biliyorsunuz aşı yaptırdım. Şimdi antikorların nasıl ve ne zaman oluşacağına bakacağız. Ziyaret edeceğim yerlerin coğrafyasını genişleteceğim. Buna kültürel yerler, kütüphaneler vesaire dahil. Bugün Moskova’da bir tiyatronun yeni binasını ziyaret etmeyi planlıyorum” yanıtını verdi.

Rusya’da 9221 yeni koronavirüs vakası

Bu arada ocak ayından beri kitlesel aşılamanın devam ettiği Rusya’da gün içinde 9221 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Vakaların 1787’si başkent Moskova’da görüldü. Şimdiye kadar kaydedilen vaka sayısı ise 4 milyon 492 bin 692’ye çıktı.

Son 24 saatte 393 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Pandemi boyunca yaşanan can kaybı 96 bin 612’ye yükseldi. Gün içinde iyileşenlerin sayısı 10 bin 881 artarak 4 milyon 109 bin 281’e ulaştı.

 

Yorum yaz