DÜNYA

AB, 2 Rusya vatandaşına Çeçenistan’da ‘LGBTİ topluluğuna yönelik baskı’ nedeniyle yaptırım uyguladı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’nde 'LGBTİ topluluğuna yönelik işkence ve baskı' nedeniyle 2 Rusya vatandaşına yaptırım uyguladı.
Sitede oku

Avrupa Birliği Resmî Gazetesi’nde bugün yayınlanan ilgili yönetmeliklerden anlaşıldığı üzere, Rusya’ya bağlı ÇeçenistanCumhuriyeti’nde 'LGBTİ topluluğuna yönelik işkence ve baskı' nedeniyle iki Rusya vatandaşına yaptırım uygulandı.

​AB ülkelerine girişleri yasaklandı

AB yetkililerinden İstanbul Sözleşmesi tepkisi
AB’nin ‘kara listesine’ Çeçen hükümetinin kuvvet kanadı ile etkileşimden sorumlu başbakan yardımcısı Abuzaid Vismuradov ve Argun kentinin eski emniyet müdürü Ayub Katayev dahil oldu. Bu kişilerin AB ülkelerine girişi yasaklandı, ayrıca Avrupa’da onlara ait olduğu tespit edilebilecek olan banka hesapları da dondurulacak.

Avrupalı yetkililerin ‘Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un gayriresmi yakın koruması’ olarak tanımladığı Vismuradov, Brüksel’e göre, 2017'den bu yana Çeçenistan’da LGBT topluluğuna yönelik toplu ve sistematik baskıları bizzat dahil oluyor.

Argun kentinin eski emniyet müdürü Ayub Katayev ise AB tarafından, LGBT topluluğuna uygulamanın yanı sıra işkence, kötü muamele, yargısız infazlar ve diğer birçok insan hakları ihlalleriyle de suçlanıyor.

Yorum yaz