DÜNYA

İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına karşı kadınlar sokakta

Cumhurbaşkanlığı'nın İstanbul Sözleşmesi kararının ardından kadın örgütleri sokağa çıktı.
Sitede oku

Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar, STK'lar ve kadın örgütleri Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nden çıkma kararına karşı sokakta. Kadınlar İstanbul Kadıköy'de ''‘Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula'' sloganlarıyla eylemde.

​Kadıköy’de saat 16'da başlayan eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Fidan Ataselim, “Bıkmayız yılmayız, nice hakkımızı bu meydanda kazandık. AKP’nin koltuğu nasıl titredi ki ne yapacaklarını şaşırmışlar. Eşitlik ve adalet kadınlarla gelecek. Bir gece yarısı çıkarılan kararı geri çektireceğiz. Kadınların yaşamakla beraber, daha eşit ve özgür yaşamasını da istiyoruz. Eşitliğe düşman, özgürlüğe düşman olanlar, İstanbul Sözleşmesi’ni feshedebileceğini düşünüyor. Tek bir kararla bu haktan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

​16'daki eylemin ardından saat 17.00'da bir eylem daha gerçekleştirildi. Bu açıklamanın ardından da kadınlar, çarşı içinde eylemlerini sürdürdü. Esnaftan ve çevredeki halktan da destek alan kadınlar ve polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Yorum yaz