YAŞAM

'İki yüzlü kebap': 'Adı olumsuz çağrışım yapsa da tadı mutlu eder'

Adana'da kebapçı Cihangir Korkmaz’ın kıyma ile bonfile eti birleştirerek ortaya çıkardığı ‘iki yüzlü kebap’ yoğun ilgi görüyor. Kısıtlamanın olmadığı süreçte günde yaklaşık 90 porsiyon iki yüzlü kebap sattıklarını belirten Korkmaz, “İsmiyle tebessüm ettiren bu kebabı kuşbaşı ve Adana kebabı bir arada yemek isteyen müşteriler için tasarladık” dedi.
Sitede oku

Kebabın başkenti olarak bilinen Adana'da bir restoran sahibi, kebaba kattığı yorumlarla dikkatleri üzerine çekiyor.  DHA'nın haberine göre, Çukurova ilçesinde işlettiği restoranında Adana kebaba yorum katarak ortaya çıkardığı yeni kebabı müşterilerine sunan Cihangir Korkmaz, kıyma ile bonfile eti birleştirdikleri yeni yemeğe ‘iki yüzlü kebap’ ismini koyduklarını söyledi. 

‘Adını duyan ilk etapta garipsiyor’

Kendileri için yemekler arasında, Adana kebabının tahtını sarsacak hiçbir kebap türü olamayacağını aktaran Korkmaz, bununla birlikte yeniliklerin de yemek kültürüne zenginlik katacağını dile getirdi.

Adana yemeklerini tanıtmak ve insanlara farklı lezzetler sunmak adına çalışmalar yaptıklarını kaydeden Korkmaz, “Adana kebabını biraz yorumladık. Dışına bonfile eti sardık. İçini farklı tatlarla zenginleştirdik. Ortaya bu yemek çıktı. Tabi ismi ilk etapta olumsuz bir çağrışım yapıyor. Adı her ne kadar ‘iki yüzlü’ olsa da tadı mutlu eder. Tabii adını ilk duyduklarında bir garipsiyorlar. Bu yemek restorana gelip ‘kuşbaşı mı yoksa Adana kebap mı yesem?’ diye ikilemde kalan müşterilerimiz için tasarlandı. İki lezzeti tek şişte birleştirdik. Bir buçuk kişilik olarak porsiyonu 45 liradan satıyoruz” diye konuştu.

 

Yorum yaz