DÜNYA

Sağlık Bakanı Koca: Sinovac aşısının Türkiye faz 3 sonuçlarına göre genel etkinlik yüzde 83,5

Bakan Koca, 'Bugün Sinovac aşısının Türkiye faz 3 sonuçları açıklandı. Buna göre genel etkinlik yüzde 83,5 ve hastaneye yatışları yüzde 100 engelliyor' açıklamasını yaptı.
Sitede oku

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Sinovac aşısının Türkiye faz 3 sonuçları açıklandı. Buna göre genel etkinlik yüzde 83,5 ve hastaneye yatışları yüzde 100 engelliyor. Klinik çalışma 10 binden fazla gönüllüde yapıldı. 9 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. Bizim tecrübemiz de hastaneye yatışların engellendiği yönünde."

Bakan Koca konuya ilişkin yaptığı diğer paylaşımlardan birinde "FAZ III, SONUÇ I: Kullandığımız aşı, her 100 kişiden 83,5’inde etkili. Bu sonuç, Sinovac aşısının bugün açıklanan Türkiye Faz III araştırmasında ortaya kondu. Hayat yakında daha da normal olacak" ifadesini kullandı.

​Sağlık Bakanı bir diğer paylaşımında şunları ifade etti:

"FAZ III, SONUÇ II: Kullandığımız aşı, hastaneye yatış ihtiyacını yüzde 100 ortadan kaldırıyor. Aşı olan biri, yakalansa bile Kovid-19’u hafif geçiriyor. Bu sonuç, Sinovac aşısının bugün açıklanan Türkiye Faz III araştırmasında ortaya kondu. Hayat yakında daha da normal olacak."

Yorum yaz