MULTİMEDYA

Tarihi Ferit Köşkü bakımsızlıktan yıkılıyor

Sitede oku
1 / 5
Diyarbakır’ın tarihi köşklerinden biri olan Ferit Köşkü bakımsızlıktan yıkılıyor. Dicle Nehri kıyısında bulunan bir mahalleye adını veren Ferit Köşkü, bakımsızlıktan dolayı parça parça yıkılıyor. Mimarisi ile dikkat çeken 2 katlı tarihi köşkün ön sağ cephesi kısa süre önce yıkıldı. Bakımsızlıktan yıkılmaya terk edilen tarihi köşk, onarılmayı bekliyor.
2 / 5
Madde bağımlılarının mesken tuttuğu tarihi köşk, uyuşturucu alımında kullanılan malzemelerle dolu. Odalarda uyuşturucu alımında kullanılan ve ‘kova’ olarak bilinen malzemeler dikkat çekiyor.
3 / 5
Tarihi köşk kayıtlara göre 118 yıl önce yapılmış. Belirli tarihlerde onarım gören köşkün mülkiyeti şahıslara ait görünüyor.
4 / 5
Düzgün kesme bazalt taş ile yonu taş malzeme kullanılarak inşa edilen köşkün birinci katındaki eyvan kemerinin üzerinde 1218 (Hicri) tarihi mevcut.
5 / 5
Mahalle sakinleri, her geçen gün daha fazla tahrip olan köşkün onarılmasını istiyor. Yetkililer ise köşkün özel mülk olduğunu ve mülk sahibinin isteği olmadan bir işlem yapamayacaklarını söylüyor.
Yorum yaz