DÜNYA

Almanya’dan Portekiz’e destek

Almanya Savunma Bakanlığı'nın Kovid-19 salgını nedeniyle gönderdiği tıbbi destek Portekiz'e ulaştı.
Sitede oku

Portekiz’de sağlık çalışanlarının yaklaşık yüzde 70'inin virüse yakalanması ve yoğun bakım servislerindeki yatakların dolmasının ardından Portekiz'e tıbbi destek yollayacağını açıklayan Almanya'nın yardımı Portekiz'e ulaştı.

Almanya'nın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gönderdiği yardım uçağında 8 doktor, 18 hemşire, 50 solunum cihazı ve 150 yatak bulunuyor. Uçağın, Portekiz'in başkenti Lizbon'a iniş yaptığı belirtildi.

Uçağı karşılayanlar arasında bulunan Portekiz Sağlık Bakanı Marta Temido, Alman ekibinin Lizbon’daki özel bir hastanede, donanımlı ancak yetersiz personel sayısı nedeniyle faaliyet göstermeyen yeni bir yoğun bakım ünitesini yöneteceğini aktardı. Temido, “Almanya’nın sunduğu yardım, bizim gibi zorluklarla yüzleşen bir sağlık sistemi için çok yararlı olacak” ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Lizbon Büyükelçisi Martin Ney uçağın indiği askeri üste gazetecilere verdiği demeçte, “Bu, Avrupa dayanışmasının canlı bir işareti ve umudun sembolüdür” dedi.

Portekiz Cumhurbaşkanı De Sousa'nın Kovid-19 testi pozitif çıktı

Avusturya'dan da yardım teklifi geldi

Avusturya’nın Lizbon Büyükelçisi Robert Zischg ise yaptığı açıklamada, Avusturya’nın Portekiz'deki çeşitli hastanelerde yoğun bakımdaki 10 ila 15 Kovid-19 hastasını almayı teklif ettiğini belirtti.

Zischg, iki ülkenin sağlık ve savunma bakanlıklarının düzenli temas halinde olduğunu ve teklif ile ilgili son kararı Portekiz’in vereceğini aktardı.

Portekiz'de toplam vaka sayısı 740 bin 944'e, toplam can kaybı ise 13 bin 257'e ulaştı.

Yorum yaz