1 / 5
'Dünyanın geri kalanında vakalar hızla artar ve karantinalar sürerken 11 milyon kişinin yaşadığı kentte gençlerin artık zor kazanılmış özgürlüklerinin tadını çıkardıklarını' yazan AFP muhabirleri, ziyaret ettikleri bazı gece kulüplerini ve alınan tedbirleri anlattı. Habere göre kıyafet kuralı ya da VIP listesi olmayan Super Monkey adlı bir gece kulübünde maske zorunlu, girişte de ateş ölçülüyor ve ateşi 37.3'ün üzerinde çıkanlar mekana giremiyor ama dans pistinde maske ve sosyal mesafe kuralına pek uyulmuyor.
© AFP 2023 / HECTOR RETAMAL
2 / 5
AFP'nin konuştuğu kişilerden çoğu karantinadan çıkmış olmaktan dolayı mutlu. 30'lu yaşlardaki Şu "2-3 ay eve tıkılıp kaldım. Virüsle iyi mücadele ettik, artık gönül rahatlığıyla dışarı çıkabilirim" ifadelerini kullandı. Karantinayı 'hayatta bir kere yaşanabilecek bir deneyim' olarak gören Şu, hastalığa yakalanmadığı için de kendini şanslı hissediyor.
© AFP 2023 / HECTOR RETAMAL
3 / 5
20'lerindeki Çen Kiang ise koronavirüsle mücadele konusunda Komünist Parti'yi övüp "Çin hükümeti her şeyi halkı için yapıyor. En üstte halk var. Yabancı ülkelerde durum böyle değil" dese de artık birçok şeyin eskisi gibi olmayacağının da farkında. Kulübe gidenlerin sayısındaki düşüş bunun bir örneği.
© AFP 2023 / HECTOR RETAMAL
4 / 5
Nitekim kulübün marka müdürü Li Bo, pandeminin sektörü kötü etkilediğini ve gece hayatında yüzde 60-70 düşüş yaşandığını anlattı: "Diğer ülkelerdeki karantinalarla kıyasla bizim ülkemiz en azından yarı açık vaziyette. Yine de müşteriler kendilerini çok rahat hissetmiyor."
© AFP 2023 / HECTOR RETAMAL
5 / 5
Bazı işletmelerde ise maske ve ateş ölçüm kuralı yeterli değil, rezervasyon da gerekiyor. Ayrıca kulübe girmek isteyenler sağlıklarının iyi durumda olduğunu vaka takip uygulaması üzerinden kanıtlamak zorunda. Yine de bunlar bile her zaman kulübe giriş için garanti olmuyor. Öyle ki bazı AFP gazetecileri, başkent Pekin'den geldikleri anlaşıldığı için Imhan adlı kulübe giremedi.
© AFP 2023 / HECTOR RETAMAL