KORONAVİRÜS

Venezüella’da Sputnik V koronavirüs aşısı üretilecek

Sputnik V koronavirüs aşısının Venezüella’da üretimine ilişkin Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile anlaşma yapıldığı belirtildi.
Sitede oku

Venezüella Devlet Başkan Yardımcısı Rodriguez, Sputnik V koronavirüs aşısının ülkede üretimine ilişkin Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile anlaşma yapıldığını açıkladı.

Venezüella Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Devlet Başkanı Nikolas Maduro’nun talimatlarını takip ederek 2021’nin ilk yarısında Sputnik V aşısının tedariki ve Venezüella’da üretimi ile ilgili RDIF Başkanı (Kirill Dmitriyev) ve Başkan Yardımcısı (Aleksandr Juravlyov) ile video konferans gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

​Sputnik V aşısının Brezilya'da üretimine başlandığı açıklanmıştı. Brezilya'nın önde gelen ilaç şirketlerinden Uniao Quimica’nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Rusya’da geliştirilen dünyanın tescilli ilk aşısı Sputnik V’nin üretimine başladığı ve acil kullanım için gerekli başvuruyu bu hafta içinde yapacağı belirtilmişti.

 

Yorum yaz