DÜNYA

Venezüella Sputnik V’yi tescil etti

Venezüella Sağlık Bakanlığı, Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V koronavirüs aşısını hızlı tescil süreç kapsamında tescil etti.
Sitede oku

Sputnik V aşısının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’nin Venezüella Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edildiğini duyurdu” ifadesine yer verildi.

Aşı sevkiyatının RDIF’in Hindistan, Çin, Güney Kore ve diğer ülkelerdeki partnerler sayesinde sağlanacağı ifade edilen açıklamaya göre, RDIF Başkanı Kirill Dmitriyev, “Venezüella Sağlık Bakanlığı’nın, koronavirüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olacak güvenli ve etkili bir aşı olan Sputnik V’nin kullanımına onay verme kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Sputnik V artık birçok Latin Amerika ülkesinde ulusal aşı portföyünün önemli bir parçası haline geldi. Önümüzdeki haftalarda, bölgedeki ülkelerle aşıyla ilgili yeni ortaklıklar bekliyoruz” dedi.

Daha önce Venezüella Devlet Başkanı Nikolas Maduro, Rusya’dan ilk 10 milyon doz aşının bu yılın ilk çeyreğinde gelmesi gerektiğini açıklamıştı. 

Yorum yaz