DÜNYA

Rus Su-27 jetinden Karadeniz’de Amerikan keşif uçağına önleme

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz hava sahasında ülke sınırlarına yaklaşan bir Amerikan keşif uçağına Su-27 savaş jetiyle önleme yapıldığını duyurdu.
Sitede oku

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Savunma Kontrol Merkezi’nden yapılan açıklamada, Karadeniz hava sahasında ülke sınırlarına yaklaşan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir keşif uçağına Su-27 avcı uçağı ile önleme yapıldığı belirtildi.

Rusya hava sahası kontrol araçlarının bugün Karadeniz’in tarafsız hava sahasında ülke sınırlarına yaklaşan bir hava hedefi tespit ettikleri ifade edilen açıklama, şöyle devam etti:

“Hedefin tanımlanması ve Rusya sınırını ihlal etmesinin önlenmesi amacıyla Güney Askeri Bölge hava savunma kuvvetlerine ait bir Su-27 avcı uçağı havaya kaldırıldı. Rus avcı uçağının mürettebatı, hava hedefini ABD Hava Kuvvetleri’ne ait RC-135 tipi keşif uçağı olarak belirledi ve Karadeniz suları üzerinde ona refakat etti.”

Uçağın rotasını değiştirmesinin ardından Rus savaş jetinin kendi üssüne olaysız bir şekilde döndüğü ifade edilen açıklamada, Su-27 avcı uçağının tüm uçuşu boyunca uluslararası hava sahası kullanım kurallarına uyduğu ve yabancı uçakların Rusya sınırını ihlal etmesine izin verilmediği vurgulandı.

Yorum yaz