DÜNYA

Merkel'in pandemi kısıtlamaları toplantısı öncesi başbakanlık binasının dış kapısına sloganlar yazılı araç çarptı

Koronavirüs kısıtlamalarına karşı protestoların düzenlendiği Almanya'da, Şansölye Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla pandemi önlemleri konulu videokonferans görüşmesi yapması öncesi, başbakanlık binasında bir olay yaşandı.
Sitede oku

Almanya'nın başkenti Berlin'deki başbakanlık binasının kapısına üzerine sloganlar yazan bir otomobilin çarptığı bildirildi.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Lippe ilçesinin plakasını taşıyan arabanın gövdesinin bir tarafında 'Sizi kahrolasıca çocuk ve yaşlı katilleri', diğer tarafında 'Küreselleşme politikalarını durdurun' yazdığı gözlendi.

Başbakanlık kapısında ya da araçta herhangi bir hasar gözükmezken, sürücü gözaltına alındı.

Polis açıklamasında orta yaşlı erkek sürücünün eyleminin kasti olup olmadığının belirlenmesi amacıyla soruşturma açıldığı belirtildi. 

Reuters'in yayımladığı bir fotoğrafta polisin gözaltına alınan sürücünün tekerlekli sandalyede oturmasını sağladığı gözlendi.

Merkel'in pandemi kısıtlamaları toplantısı öncesi başbakanlık binasının dış kapısına sloganlar yazılı araç çarptı

Aşırılıkçılık şüphesi yok, Merkel'e bir şey olmadı

Berlin polis sözcüsü, Reuters'in "Aşırılıkçı saldırıdan şüpheleniyor musunuz" sorusunu, "Şimdilik böyle bir varsayımdan hareket etmiyoruz" diye yanıtladı.

Alman hükümet sözcüsü de araba dış kapıya çarptığı sırada Şansölye Angela Merkel ile kabine üyelerinin hiçbir risk altında bulunmadığını ve çarpmanın sadece kapıya çok küçük hasar vermekle kaldığını duyurdu.

Medya ve sosyal medyada 'saldırı girişimi' olarak değerlendirilen olay, Merkel'in eyalet yönetimlerinin başbakanlarıyla koronavirüs pandemisinde son durum ve kısıtlamalarda gelinen noktayı görüşmesi gereken günde gerçekleşti.

Çarşamba öğleden önce kabine toplantısına evsahipliği yapan başbakanlığın programında öğleden sonra Merkel'in eyalet başbakanlarıyla video bağlantı yoluyla toplantı düzenlemesi vardı.

Çeşitli tepkiler çeken kısıtlamalara karşı bugün Berlin'de başbakanlığın karşısına düşen Bundestag (meclis) önünde bazı gruplar protesto gösterisi düzenledi.

DÜNYAAvrupaHaberlerAlmanyaBerlinbaşbakanlıkBaşbakanlık OfisiAngela MerkelKoronavirüs Batı'ya sıçradı: Avrupa eve kapandıKoronavirüs toplumsal hayatı nasıl değiştirdi? 
Yorum yaz