DÜNYA

MSB'den Azerbaycan tezkeresi açıklaması: Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde 1 yıl görev yapacak

Milli Savunma Bakanlığı TBMM'de kabul edilen Azerbaycan tezkeresiyle ilgili, "Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır" dedi.
Sitede oku

MSB Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop tarafından  bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

"Son bir ayda 8'i büyük, 23'ü orta çaplı olmak üzere toplam 31 operasyon icra edilmiş, 80 terörist etkisiz hale getirilmiştir" diyen Aktop, Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı mücadelenin Hakurk ve Haftanin bölgelerinde Pençe harekatları ile başarıyla icra edildiğini bildirdi.

Yasa dışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan 9 bin 122 kişinin yakalandığına dikkati çeken Aktop, 46 bin 82 şahsın hududu geçmeden engellendiğini, bunlar arasından 41 terör örgütü üyesinin yakalandığını dile getirdi.

Erdoğan: Türkiye ortak barış gücünde Rusya ile yer alacak
Aktop, "İdlib ile ilgili 5 Mart 2020 ve akabinde yapılan mutabakatlar çerçevesinde bölgede yürüttüğümüz faaliyetler sonucunda gerginlik büyük ölçüde azalmış, büyük bir göç dalgası önlenmiş, yaklaşık 450 bin İdlibli evlerine dönmüştür. Sağlanan huzur ortamının ve geri dönüşlerin önümüzdeki günlerde devam etmesi için her türlü gayretin gösterilmesine hassasiyetle devam edilmektedir. Bu kapsamda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivil kayıpların ve yeni bir insani trajedinin önlenmesi, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için bir taraftan üzerimize düşen sorumluluklarımız yerine getirilirken diğer taraftan da ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyecektir. Bu kapsamdaki gelişmeler, Rusya Federasyonu ile koordinasyon içerisinde yakından takip edilmekte birliklerimizin güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır" dedi.

Aktop, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının uygulanmasını gözetmek ve denetlemek amacıyla Azerbaycan topraklarında Rusya ile bir ortak merkez oluşturulması için hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin TBMM'de 17 Kasım'da kabul edildiğini anımsattı.

"Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği tüm faaliyetlerde 1 yıl süreyle görev yapacaktır." ifadesini kullanan Aktop, söz konusu merkezin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmelerin devam ettiğini, bölgeye sevk edilecek birliklerin hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Yorum yaz