MULTİMEDYA

Mayın avcısı sıçan Magawa altın madalya ile ödüllendirildi

Sitede oku

İngiltere merkezli hayvanlara yardım örgütü Hasta Hayvanlar için Halk Dispanseri'nin altın madalyasına layık görülen ilk sıçan olan Magawa çalışmalarıyla direkt olarak kara mayınlardan etkilenen erkeklerin, kadınların ve çocukların hayatını kurtarıyor ve değiştiriyor.

Altın madalya ile ödüllendirilen mayın avcısı Magawa'nın fotoğrafları, Sputnik'in galerisinde.

1 / 8
İngiltere merkezli hayvanlara yardım örgütü Hasta Hayvanlar için Halk Dispanseri (PDSA) 'Kamboçya’da ölümcül mayınların yerini belirliyor olması ve hayat kurtaran görev aşkı' nedeniyle 'Magawa' adındaki sıçana altın madalya verdi.
2 / 8
Magawa, 1.2 kg ağırlığı ve 70 cm uzunluğuyla diğer sıçanlara göre büyük olsa da mayınların patlamasını tetikleyecek kadar ağır değil
3 / 8
Tanzanya merkezli Belçika hayır kuruluşu Apopo tarafından eğitilen 7 yaşındaki sıçan çalışma hayatında 39 mayın ve 22 patlamamış mühimmat buldu.
4 / 8
1990 yılından beri hayvanları kara mayın ve verem vakalarını tespit etmek için eğiten Apopo, yaklaşık 1 yıllık eğitimin sonunda hayvanlara sertifika veriyor.
5 / 8
Magawa'nın bir tenis kortunu 20 dakika içinde tarayabileceği belirtilirken, bir insanın bu görevi metal detektörle yapması bir gün ila 4 gün arasında sürebileceği ifade ediliyor.
6 / 8
PDSA genel müdürü Jan McLoughlin, "Magawa'nın çalışmaları direkt olarak kara mayınlardan etkilenen erkeklerin, kadınların ve çocukların hayatını kurtarıyor ve değiştiriyor. Bulduğu her mayın, yerel halkın yaralanma ve ölme riskini azaltıyor" dedi.
7 / 8
İngiltere merkezli hayvanlara yardım örgütü Hasta Hayvanlar için Halk Dispanseri'nin (PDSA) altın madalyasına layık görülen ilk sıçan Magawa
8 / 8
Emekliliğine az kalan Magawa, sabahları sadece yarım saat çalışıyor
Yorum yaz